SPORTURI  »  BOX  »  WORLD BOXING

World Boxing şi-a ales primul preşedinte: olandezul Boris van der Vorst

Boris van der Vorst, stânga
Boris van der Vorst, stânga

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 18:21 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 18:21

World Boxing l-a ales sâmbătă pe fostul şef al federaţiei olandeze, Boris van der Vorst, în funcţia de prim preşedinte, cu sarcina de a asigura viitorul olimpic al sportului după Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, relatează Reuters.

Forul separatist a fost lansat în aprilie, după o lungă pauză în relaţiile dintre Asociaţia Internaţională de Box (IBA), condusă de Rusia, şi organizatorii olimpici. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a retras recunoaşterea IBA în iunie anul trecut, după ani de suspendare, din cauza faptului că nu a reuşit să finalizeze reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice, notează news.ro

Romina Gingașu dezvăluie: ce prime de Crăciun URIAȘE primesc angajații Ferrari. „De la femeia de serviciu până la director”
FERRARI
Romina Gingașu dezvăluie: ce prime de Crăciun URIAȘE primesc angajații Ferrari. „De la femeia de serviciu până la director”

World Boxing a precizat că Van der Vorst a obţinut 63% din voturi împotriva lui Elise Seignolle de la USA Boxing

World Boxing a precizat că Van der Vorst a obţinut 63% din voturi împotriva lui Elise Seignolle de la USA Boxing şi va avea un mandat iniţial de doi ani.La congresul inaugural al forului, care a avut loc la Frankfurt, au participat 26 dintre cele 27 de ţări membre ale World Boxing.

Van der Vorst a declarat reporterilor, în cadrul unei videoconferinţe, că acesta este începutul unei noi ere şi că se aşteaptă ca mai mulţi membri să se alăture după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul în Elveţia, se va pronunţa asupra unui apel al IBA împotriva CIO.

Van der Vorst a candidat anul trecut împotriva preşedintelui rus Umar Kremlev pentru preşedinţia IBA, dar a fost considerat în mod controversat neeligibil cu două zile înainte de vot, iar Kremlev a fost ales fără opoziţie. 

Ulterior, TAS a decis că olandezul a fost împiedicat în mod greşit, dar un congres extraordinar al IBA, desfăşurat în Armenia în septembrie anul trecut, a votat pentru a nu organiza noi alegeri.

Francesco Bagnaia, din nou campion mondial în MotoGP » Rivalul Jorge Martin, scos din calcule după o ciocnire cu Marquez! Clasamentul final

Un nume important din sport crede că Novak Djokovic ar trebui suspendat: „Există substanțe dopante care ies din sistem, cât refuză el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


box
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează