SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Ziua judecăţii! » Obreja se judecă astăzi la TAS cu AIBA

Obreja afirmă că va pleca de la conducerea FRB dacă TAS nu îi va da dreptate în litigiul cu AIBA
Obreja afirmă că va pleca de la conducerea FRB dacă TAS nu îi va da dreptate în litigiul cu AIBA

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 22:24

Procesul lui Rudel Obreja împotriva AIBA este programat azi la TAS. În funcţie de sentinţă, preşedintele FRB îşi dă demisia sau nu.

Astăzi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va judeca procesul lui Rudel Obreja intentat Asociaţiei Internaţionale pentru Box Amator. Preşedintele FRB a atacat decizia de suspendare pe o perioadă de 5 ani dictată la începutul anului trecut de către AIBA. La mijloc este vorba despre faptul că, la recomandarea lui Obreja, la Cupa României din 2009, de la Iaşi, pugiliştii au luptat fără cască de protecţie.

În funcţie de sentinţa TAS, care ar putea fi comunicată azi sau mai tîrziu, se va decide şi soarta lui Rudel Obreja. Acesta a declarat la începutul lunii, cînd FRB a fost dezafiliată, că dacă tribunalul de la Lausanne nu-i va da dreptate, atunci va demisiona din funcţia de preşedinte. El a şi convocat Adunarea Generală de alegeri pentru ziua de 28 octombrie. Între timp însă, lucrurile s-au complicat. O parte din membrii Biroul Federal al FRB, cinci la număr, care i se opun lui Obreja, s-au adunat săptămîna trecută în şedinţă şi au decis o altă dată pentru alegeri, mai aproape, pe 24 septembrie. Preşedintele FRB a calificat-o ulterior drept ilegală, iar hotărîrile ce se vor lua atunci vor fi nule.

"Pentru şedinţa de sîmbătă, noi le vom pune la dispoziţie sala de şedinţe, fără să le percepem chirie, pentru că boxul este o problemă a sportului românesc", a declarat ieri Doina Melinte, preşedintele ANST.

Sub steagul AIBA
Joi, la Baku, vor debuta Campionatele Mondiale masculine, la care vor participa şi 8 pugilişti români, care vor concura însă sub steagul şi numele AIBA. Este singura competiţie la care boxerii români mai sînt acceptaţi după ce forul internaţional a exclus FRB.

"Am spus foarte clar că dacă TAS nu ne dă dreptate, am plecat" (Rudel Obreja)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  21 Septembrie 2011, 09:29

daca il da afara, iar incepe sa lucreze ca si camatar, violuri in cluburi si altele. pa ciorel!

martiniuc
martiniuc  •  21 Septembrie 2011, 07:23

Domnilor, Adunarea din 28.10.2011,nu este statutara convocata.Este o noua diversiune a lui Obreja, Cum poti sa declansezi alegeri pentru o functie care nu este vacanta/ Obreja a fost ales pentru 4 ani si a trecut abia unul.Nu si-a dat demisia.Este nestatutar!!

danila
danila  •  21 Septembrie 2011, 03:49

...dute ciorel ,dute unde a-ntarcat mutu iapa!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează