SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2013, ETAPA 11: TARVISIO - VAJONT (ERTO E CASSO), 182 KM

3 ştiri din Turul Italiei. De ce Bradley Wiggins ar putea ceda locul de lider lui Rigoberto Uran

Articol de GSP - Publicat joi, 16 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 09:58

Etapa a 11-a din Turul Italiei nu a adus prea multe clarificări în clasamentul general, Vincenzo Nibali conservîndu-şi ecartul faţă de urmăritori, însă a dezvăluit trei lucruri interesante:

1. Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) s-a impus la capătul celor 182 de kilometri dintre Tarvisio şi Vajont, după ce a supravieţuit unei evadări masive. În vîrstă de 25 de ani, lituanianul bun la contratimp s-a debarasat de italianul Daniel Oss, singurul rămas în joc cu cinci borne înainte de final, şi a pus dulceaţă în ceea ce devenise una dintre cele mai amare competiţii pentru Garmin. "Nu am avut noroc la această ediţie, fiindcă Ryder Hesjedal a înregistrat nişte zile proaste, aşa că am încercat să furăm o victorie de etapă", a explicat fericitul Navardauskas.

2. Francezul Sylvain Georges este primul rutier depistat pozitiv în Turul Italiei, a anunţat, ieri, Uniunea Ciclistă Internaţională. Georges a fost depistat pozitiv cu heptaminol, în timpul unui control efectuat la 10 mai, în ziua etapei a 7-a, între Marina di San Salvo şi Pescara. El a încheiat acea etapă pe locul 95. Rutierul echipei AG2R La Mondiale nu a luat startul în etapa a 11-a.

3. Bradley Wiggins, liderul echipei Sky, a avut o primă săptămînă de coşmar, plină de căzături şi lipsă de inspiraţie, însă britanicul are o explicaţie bună. "Sînt foarte răcit şi am o infecţie în piept care s-a agravat în ultimul timp. Toată echipa a fost afectată. Sper ca în două-trei zile să îmi revin, iar etapele mă ajută, fiindcă sînt destul de umane", a explicat Sir Bradley. La două minute şi cinci secunde de Vincenzo Nibali, Wiggins poate ceda rolul de lider columbianului Rigoberto Uran, cel care are un timp cu o secundă îmbunătăţit faţă de numărul 1 de la Sky.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
botizan
botizan  •  16 Mai 2013, 10:53

Nibali nu are adversar ...pare un tur plictisitor ... speram sa se implice si alti dar Hesjedal probabil are probleme medicale , iar pe Cadel nu il vad in stare sa faca fata ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează