SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2013

Alt abandon de calibru: Bradley Wiggins spune adio Turului Italiei, după 12 etape dezamăgitoare

Bradley Wiggins, foto: reuteres
Bradley Wiggins, foto: reuteres

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 17 mai 2013 10:29

La cîteva ore după ce Ryder Hesjedal a devenit primul abandon de marcă din acest Tur al Italiei, un alt favorit, britanicul Bradley Wiggins, a decis şi el să încheie conturile cu lupta pentru tricoul roz

La startul acestui sezon, Bradley Wiggins şi-a setat una dintre cele mai mari provocări din ciclismul profesionist: dubla Turul Italiei/ Turul Franţei. Niciun rutier nu o mai reuşise din 1998, de la regretatul Marco Pantani, iar traseul din acest an din Giro părea să îi dea o mînă de ajutorul rutierului de la Sky. Însă totul a luat-o la vale odată cu startul competiţiei, în Napoli. Pe fondul precipitaţiilor infernale, al ghinionului şi al unei răceli ce s-a transformat în infecţie la plămîni, Wiggins a ieşit din top 10 al clasamentului general în etapa de ieri şi a decis în această dimineaţă să nu mai ia startul în Turul Italiei.

"L-am monitorizat pe Bradley în această noapte şi în această dimineaţă şi am decis să-l retragem din Giro, după ce am vorbit cu medicul. Infecţia s-a agravat şi prima noastră grijă este, mereu, sănătatea rutierilor noştri", a explicat Dave Brailsford, directorul sportiv al celor de la Sky, pe siteul echipei.

În condiţiile în care plutonul din Turul Italiei are de abordat astăzi cea mai lungă etapă a ediţiei, cu 254 de kilometri într-o ploaie mult mai puternică decît cea din ziua precedentă, decizia celor de la Sky pare perfect motivată. Bradley Wiggins este anunţat la startul Turului Franţei, în iulie, el împărţind poziţia de lider al echipei Sky cu Chris Froome.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vl1717
vl1717  •  17 Mai 2013, 13:16

Nibali castigator!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close