SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SPANIEI

Bătrînul şi bicicleta » Chris Horner a cîştigat ieri Turul Spaniei

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2013 22:23

La 41 de ani, americanul a devenit ieri cel mai în vîrstă cîştigător al unui mare Tur


Chris Horner abia respiră. E susţinut de doi oameni de la RadioShack. Îi pupă pe fiecare pe obraz, iar ceaţa de pe Angliru îi acoperă chelia americanului în vîrstă de 41 de ani. A ajuns al doilea în etapa de ieri, lungă de 142,2 kilometri între Aviles şi Alto de L´Angliru, după Kenny Elissonde. Şi ce etapă a fost! Cu sosirea în urcare, la 1.557 de metri. Dar cel mai important e că şi-a mărit avantajul şi e, practic, cîştigător al Turului Spaniei.

La 41 de ani se poate bucura, chiar dacă abia mai putea păşi din cauza efortului depus. A aşteptat, n-a renunţat şi a luat oportunitatea care i s-a oferit. În etapa anterioară reuşise să smulgă tricoul roşu de pe umerii lui Vincenzo Nibali doar pentru trei secunde. Ieri, într-o etapă grea, cu ascensiune horror pe fiorosul Angliru, mai tînărul italian a atacat de patru ori, lăsîndu-l de fiecare dată în urmă pe american, dar acesta a revenit, părînd nemuritor. Cu doar 2 kilometri înainte de final, Chris a accelerat, iar Nibali nu a mai avut putere să răspundă. Secundele de bonificaţie i-au adus un avantaj de 37 de secunde.

A ajuns pe podium dus pe braţe. A îmbrăcat tricoul de lider şi a mai tras o gură de aer tare. Azi e ultima etapă, una de sărbătoare, unde lucrurile în clasamentul general nu se mai schimbă.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mihrp
mihrp  •  16 Septembrie 2013, 11:49

GSP sunteti FANTASTICI !!! ( Nu ati mai scris nimic tocmai in ultimele trei etape de tur, care au fost cele mai frumoase, iar acum aveti doua articole de dinainte de terminarea turului ! Asa ati facut si la baschet NBA. De la scorul de 2-2 in finala, nu ati mai dat nici macar scorul la zi, decat la sfarsitul finalei. Iar articoul cu batranul Horner e copy-paste tradus. VRETI SA VA DAU LINKUL ?

gtafan
gtafan  •  15 Septembrie 2013, 19:53
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cu afirmatia asta*

gtafan
gtafan  •  15 Septembrie 2013, 14:18

Pentru mine Nibali este adevaratul invingator. I-a invins pe Valverde si Purito, care se pregatesc in fiecare an pentru Vuelta mai mult decat pentru orice alta cursa. Oricum, peste maxim 3 ani Vuelta 2013 va fi trecuta in contul rechinului. Cine spunea pe aici in timpul Turului Frantei ca nu mai exista ciclisti dopati? Froome, Quintana, Horner sunt cele mai bune 3 exemple de ciclisti dopati..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează