SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Boasson Hagen învinge ploaia şi bifează prima victorie în Turul Franţei

Edvald Boasson Hagen aduce prima victorie pentru Sky în ediţia curentă Foto: Reuters
Edvald Boasson Hagen aduce prima victorie pentru Sky în ediţia curentă Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 19:20

În cea mai lungă etapă a ediţiei,  în care principalul adversar al rutierilor a fost ploaia, Edvald Boasson Hagen ( Sky Pro Cycling) le-a luat faţa favoriţilor, bifînd prima victorie din carieră în Turul Franţei.

11 minute nu ajung
Cum drumul dintre Dinan şi Lisiuex cuprindea trei căţărări minore, ”vînătorii” de evadări au ieşit la rampă încă din primii kilometri. Anthony Roux (Francaise des Jeux) şi Lieuwe Westra ( Vacansoleil) au rupt contactul cu plutonul, iar după cîţiva kilometri grupul s-a completat cu Adriano Malori (Lampre ISD), Johnny Hoogerland (Vacansoleil) şi Leonardo Duque (Cofidis).

Cei cinci au lucrat perfect şi au profitat de lejeritatea cu care urmăritorii pedalau pentru a-şi duce avantajul la peste 11 minute. Insuficient însă pentru victoria finală. Pe rînd, evadaţii au fost ajunşi de pluton, Malori fiind cel care a sperat pînă în ultima clipă, cedînd cu numai 5 kilometri înainte de final. Evadarea nu a fost de prisos pentru Hoogerland, acesta preluînd Tricoul Alb cu Buline Roşii la finalul etapei.

Din nou Voeckler
Liderul Europcar nu se lasă bătut în nici o etapă, iar finalul într-o uşoară ascensiune îi părea favorabil. Voeckler a plecat şi astăzi spre victorie în ultimii 2 kilometri, dar nici de această dată nu i-a surîs şansa.

Radio Shack, încă o pierdere
După abandonul de ieri al lui Janez Brajkovici, Radio Shack a mai suferit o nouă lovitură. Levi Leipheimer, unul dintre oamenii pe care contau în clasamentul general a căzut pe final, lovindu-se de un fan aflat pe marginea drumului. Americanul a terminat la un minut şi cinci secunde faţă de pluton

Cîştigătorul s-a decis la sprint, unde norvegianul Hagen a trecut primul linia de sosire, urmat de Matthew Goss (HTC Highroad) şi Thor Hushovd (Garmin-Cervelo), care rămîne pentru încă o zi cu Tricoul Galben. Favoritul etapei, Philippe Gilbert (Omega Pharma) a ajuns doar pe 7, dar îşi păstrează Tricoul Verde, avînd un punct peste Rojas (Team Movistar).

Mîine revenim pe teritoriul sprinterilor în cei 218 kilometri dintre Le Mans şi Chateauroux. Rutierii se vor întîlni doar cu un sprint intermediar, la Buzancais, cu 25,5 kilometri înainte de final.

Clasamentul etapei
1. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling) 5h 13'37"
2. Matthew Goss (HTC Highroad)
3. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo)
4. Romain Feillu (Vacansoleil)
5. Jose Joaquin Rojas (Team Movistar)
6. Arhur Vichot (Francaise des Jeux)
7. Philippe Gilbert (Omega Pharma)
8. Gerald Ciolek (Quick Step)
9. Marco Marcato (Vacansoleil)
10. Arnold Jeannesson (Francaise des Jeux)

Clasamentul general
1. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) 22h 50'34"
2. Cadel Evans (BMC)    +1"
3. Frank Schleck (Leopard Trek)    +4"
4. David Millar (Garmin-Cervelo)    +8"
5. Andreas Kloden (Radio Shack)    +10"
6. Bradley Wiggins (Sky Pro Cycling)    +10"
7. Thomas Geraint (Sky Pro Cycling)    +12"
8. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling)    +12"
9. Jakob Fuglsang (Leopard Trek)    +12"
10. Andy Schleck (Leopard Trek)    +12"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează