SPORTURI  »  CICLISM  »  SKY

Bradley Wiggins: "Cavendish trebuie să se gîndească bine, noi vrem toate cele trei Mari Tururi"

Bradley Wiggins (foto: reuters)
Bradley Wiggins (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat luni, 20 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 20 august 2012 15:15

Campionul Turului Franţei, britanicul Bradley Wiggins, crede că cel mai bun sprinter al generaţiei, Mark Cavendish, are nevoie de o echipă nouă, dacă vrea să mărească numărul de etape cîştigate în Marea Buclă. Sky, echipa actuală a celor doi, "trebuie să se concentreze pe clasamentul general al marilor competiţii şi să îşi adjudece toate cele 3 Mari Tururi"

Bradley Wiggins a devenit primul englez care se impune în Marea Buclă, în timp ce Mark Cavendish l-a depăşit pe americanul Lance Armstrong la numărul victoriilor de etapă, cu 23 de succese. Totuşi, sprinterul în vîrstă de 27 de ani nu a fost apărat de nimeni pe şoselele din Hexagon, acolo unde trenul de sprint a fost asumat doar de Bernhard Eisel, cel care şi-a îndeplinit misiunea în două din cele trei victorii din acest an.

"Personal, îmi place să rulez alături de Mark Cavendish şi aş fi bucuros să-l văd că îşi trece în cont şase, şapte sau opt victorii de etapă pe Tur, în timp ce luptă pentru tricoul verde (de cel mai bun sprinter). Dar la Sky am setat un precedent. Dacă vrem să dominăm ciclismul şi să cîştigăm toate cele trei Mari Tururi într-un an, trebuie să construim o echipă axată doar pe clasamentul general", a spus Wiggins, aflat în Lancashire pentru o cursă de mulţumire a fanilor britanici.

Cavendish este dorit de mai multe echipe de top din plutonul profesionist, dar cea mai insistentă s-a dovedit Omega Pharma-QuickStep, echipa în care activează şi belgianul Tom Boonen.

"Filosofia echipei pe care încercăm să o construim nu e compatibilă cu succesul lui Mark, din păcate pentru el", a explicat Wiggins. Rutierul britanic medaliat cu aur în proba de contratimp individual de la Londra crede că Mark Cavendish are nevoie de înţelegere din partea directorilor sportivi, care vor trebui să poarte o discuţie serioasă privind şansele unei eventuale colaborări. În vîrstă de 32 de ani, Wiggins ştie că el şi Froome sînt starurile către care se îndreaptă atenţia din Regat, iar Cavendish, în ciuda succesului său enorm în etapele plate, va fi nevoit să facă un pas în spate.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
budur
budur  •  24 August 2012, 11:52

ar fi bine pentru el sa plece

conasu_boeru
conasu_boeru  •  20 August 2012, 18:18

Asta chiar nu isi da seama cat de penibil este ? A fost un tur al Frantei facut pentru el si Sky in sensul ca nu a existat nici o catarare de cetegorie speciala, ceea ce nu cred ca s-a intamplat asta in ultimii 10-12 ani, au fost catarari mai putine pentru ca omul era slabut pe munte! Adevaratul lider al echipei si cel mai puternic a fost Froome, care l-a si umilit de cateva ori ! La anul nu cred ca se mai repeta asta, iar in Giro nu are nici o sansa !

zidane92
zidane92  •  20 August 2012, 18:13

uran sau henao in turul italiei,wiggins in le tour si froome in vuelta si la ce "roti"descopera brailsford si ce "pastilute" produce doctorul olandez venit de la rabobank care a activat la echipa olandeza in perioada de glorie a lui michael rassmusen nu ma mir deloc ca baietii de la sky sa faca din echipa prima din istorie care ia toate cele 3 tururi intr-un an

Vezi toate comentariile (5)
Comentează