SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2014, ETAPA 14: AGLIÈ - OROPA, 164 KM

Cadel Evans lucrează la psihicul lui Rigoberto Uran: "Poate e prea tînăr, să vedem cum se comportă"

Rigoberto Uran și Cadel Evans, foto: velonews.com
Rigoberto Uran și Cadel Evans, foto: velonews.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 12:27

Într-o etapă de munte ce nu îl favoriza, australianul Cadel Evans a reuşit să se apropie de Rigoberto Uran, purtătorul tricoului roz, cu 5 secunde şi să îşi menţină intacte speranţele pentru o eventuală victorie. După ce a trecut linia de sosire, Cadel l-a înţepat pe mult mai tînărul său adversar

Are 37 de ani şi un Tur al Franţei în palmares, aşa că australianul Cadel Evans ştie ce trece prin mintea columbianului Rigoberto Uran, după prima etapă în Alpi. Uran a fost atacat de Pozzovivo şi Quintana, după care a fost părăsit şi de Evans, cu 200 de metri înainte de linia de sosire. Lider în clasamentul general, rutierul în vîrstă de 27 de ani a fost calm la finalul etapei, "nu mi s-a întîmplat nimic", dar Evans a simţit nevoia să-i tuşeze oscilaţia de formă.

"Aş fi putut cîştiga cîteva secunde în plus, dar am avut un val de ciclişti în faţa mea şi a trebuit să îl ocolesc. Nu a fost cea mai bună zi din cariera mea, dar nici cea mai slabă. Poate că Uran plăteşte pentru acel contratimp individual cîştigat, ar trebui să resimtă asta. Nu ştim cum se comportă în a treia săptămînă a unui Mare Tur, nu prea a avut rezultate pînă anul trecut", a explicat Evans la finalul etapei.

Cei doi au fost în duel direct în Turul Italiei 2013, atunci cînd Uran a urcat pe locul secund în ultima săptămînă de competiţie, iar Cadel a suferit din cauza vremii şi s-a mulţumit cu ultima treaptă a podiumului. Întrebat de reporteri în privinţa declaraţiilor lui Evans, Uran a fost destul de relaxat: "Sînt tranquillo. Important e să am tricoul roz, nu trebuie să arăt în fiecare zi cît de bun sînt. Am patru Tururi ale Italiei la activ, m-am descurcat foarte bine".

Astăzi, cei doi se vor înfrunta într-o nouă etapă montană, în cei 225 de kilometri dintre Valdengo şi Montecampione.
618852-etapa.jpg

Clasamentul general:
1 Rigoberto Uran Uran (Col) Omega Pharma - Quick-Step 57:52:51
2 Cadel Evans (Aus) BMC 0:00:32
3 Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo 0:01:35
4 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R  0:02:11
5 Wilco Kelderman (Ned) Belkin  0:02:33
6 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar 0:03:04
7 Fabio Aru (Ita) Astana  0:03:16
8 Wout Poels (Ned) Omega Pharma - Quick-Step  0:04:01
9 Pierre Rolland (Fra) Europcar 0:05:07
10 Robert Kiserlovski (Cro) Trek  0:05:13

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează