SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ROMÂNIEI

Ceartă pe două roţi » Eduard Novak şi Vasile Sălăjan îşi aruncă reciproc jigniri înaintea Micii Bucle

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2013 22:10

Campionul paralimpic, în prezent preşedinte al FRC, speră ca oamenii cu idei vechi să-şi dea demisia, în timp ce secretarul general îl acuză de deturnare de fonduri


Duminică se va da startul în cea de-a 50-a ediţie a Turului Ciclist al României. Proaspătul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a făcut ieri o prezentare a Micii Bucle 2013 în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bucureşti: 18 echipe, 130 de ciclişti, 7 zile, 1.033 de kilometri de parcurs cu diferenţe de altitudine de 2.000 metri, 33 de judeţe străbătute.

Dublul medaliat la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 nu s-a limitat însă doar la atît. El a anunţat apoi că a întîmpinat foarte multe greutăţi în organizarea acestei competiţii din cauza oamenilor pe care i-a moştenit la conducerea federaţiei, fără însă să-i nominalizeze. "Pînă acum era o echipă cu idei vechi şi sper că foarte curînd aceşti domni îşi vor da demisia şi o să ne putem lua la revedere... de fapt, nu la revedere", a spus Novak, precizînd că banii primiţi din partea sponsorului, 25.000 de euro, vor fi folosiţi pentru achitarea premiilor de anul trecut, datorii moştenite de la vechea conducere. "Sperăm ca în 60 de zile să acordăm premiile şi pentru ediţia din acest an", a precizat şeful FRC.

Prezent la conferinţă, secretarul general Vasile Sălăjan a intervenit şi l-a acuzat pe preşedinte de faptul că nu a reuşit să atragă fonduri de la instalarea în funcţie. "Pentru aceşti 25.000 de euro am fost eu la negociere. Domnul Novak nu a adus un leu la federaţie, în schimb a cheltuit", i s-a adresat Sălăjan lui Novak. "Domnul Novak împreună cu directorul său de cursă au plătit taxe UCI la Turul României din alocaţia bugetară. Şi mai grav, la un club, prieten al dînsului, în loc ca banii să vină la sport. Asta în termeni normali se numeşte deturnare de fonduri!", a menţionat secretarul general.

Sălăjan a fost rugat de Eduard Novak să se aşeze pe scaun pentru că afirmaţiile sale nu fac obiectul conferinţei. "Nu aveţi dreptul să îmi spuneţi mie să stau jos pentru că noi v-am luat şi aţi ajuns campion olimpic! Tot noi v-am băgat în Turul României şi la campionatele naţionale!", a reacţionat Sălăjan.


"Organizarea Turului României din acest an este jalnică. Contractul doping nu este semnat, nu avem program, cine vine, cum vine, nu are toate avizele, nu are aprobarea ministerului..."
Vasile Sălăjan, secretar general FRC

"Domnul Sălăjan este doctor docent în a trage sfori. Nici nu ştiu de ce este aici. În afară că este secretar general nu are nici o putere în federaţie. Dînsul nu ştie că eu o să rămîn şi el nu"
Eduard Novak, preşedinte FRC

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
3.14tyu
3.14tyu  •  27 Iunie 2013, 13:12

Se explica totusi proasta organizare din weekendul trecut la Cluj Napoca, unde sufla vantul ca saracul Novak a fost sabotat de fostii securisti. Pana la urma Novak a trebuit sa apeleze la un ONG(Clujul Pedaleaza) ca sa se poata tina concursul. Ei au venit cu voluntarii, ceva mancare si APA pentru participanti. Apropos, un arbitru era atat de dazinteresat ca nu a stiut lungimea traseului. Cu asa oameni te miri ca la Turul Frantei nu a pedalat inca nici un roman. Desidur ma refer la perioada post comunista.

zidane92
zidane92  •  27 Iunie 2013, 11:48

lasati ma oamenii tineri sa-si faca treaba afara cu securistii care au ingropat sportul romanesc dupa 90? ce mai caute relicva asta de salajan in ciclismul romanesc? nu o sa putem niciodata sa progresam si sa ne adaptam vremurilor cu astfel de oameni uitati de vreme

Vezi toate comentariile (2)
Comentează