SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Cel mai tare Le Tour din ultimii 10 ani? » Se dă startul la Marea Buclă

Alberto Contador (stînga) și Peter Sagan, doi dintre oamenii de urmărit în următoarele 3 săptămîni // Foto: Reuters
Alberto Contador (stînga) și Peter Sagan, doi dintre oamenii de urmărit în următoarele 3 săptămîni // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Azi începe Marea Buclă, iar Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana și campionul Vincenzo Nibali asigură o înfruntare stelară pentru tricoul galben.

Este cea de-a 102-a ediție din istorie, iar plutonul va avea de parcurs un total 3.360 de kilometri. Vor fi 9 etape de plat, 3 de podiș, 7 etape montane cu 5 finișuri în cățărare, un contratimp individual și unul pe echipe, caravana traversînd trei țări: Olanda, Belgia și Franța. Ca distribuție, este, probabil, cel mai tare Tur al Franței de la prima retragere a americanului Lance Armstrong, în 2005.

Alberto Contador va încerca să bifeze dubla Giro/ Le Tour, nemaivăzută de 17 ani, de la regretatul Marco Pantani, columbianul Nairo Quintana este forța tăcută de care se teme toată lumea, Nibali a ajuns la un nivel perfect ca să apere tricoul cucerit autoritar anul trecut, iar Chris Froome, Supermanul de la Sky, vrea să dubleze victoria din 2013.

În mix se pot amesteca rutieri precum Romain Bardet sau Thibaut Pinot, dar și americanul de la BMC, Tejay van Garderen.

Pentru a șasea oară în ultimii 50 de ani, Turul Franței va începe din Olanda, la Utrecht, acolo unde rutierii vor pleca pe rînd într-un contratimp individual în lungime de 13 kilometri. 450.000 de euro încasează cîștigătorul Turului Franței 2015, 200.000 locul doi și 100.000 pentru ultima treaptă a podiumului. Fiecare învingător de etapă va fi recompensat cu 8.000 de euro

486.000de ori dă din pedale, în medie, un ciclist pe parcursul Turului, conform active.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează