SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2014

Chris Froome: "Mă aştept la orice de la Alberto Contador şi Vincenzo Nibali!" » Ce etapă ţinteşte în Turul Franţei

Chris Froome, foto: reuters
Chris Froome, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 iulie 2014 12:55

Britanicul Chris Froome (Sky) are 3 săptămîni în care să îşi apere tricoul galben şi să devină primul rutier care face acest lucru după spaniolul Miguel Indurain, la mijlocul anilor '90. În ajunul unui Tur al Franţei care se anunţă incredibil de disputat, Froome a explicat cum stă şi ce trebuie să se aştepte lumea de la el

Sky a confiscat Turul Franţei în ultimii doi ani, iar plutonul a dezvoltat o oarecare groază faţă de băieţii în negru conduşi de Chris Froome. Acolo unde trena lui Richie Porte sau Mikel Nieve nu scutură rivalii, atacurile balistice ale britanicului în vîrstă de 29 de ani distrug totul în cale.

De aceea, Chris Froome este considerat ca principalul favorit pentru ediţia 101 din Turul Franţei, care începe sîmbătă. În schimb, liderul lui Sky nu simte că poate asuma rolul cu uşurinţa cu care a făcut-o anul trecut:

"Cred că şi Alberto Contador şi Vincenzo Nibali au arătat că sînt foarte oportunişti şi că vor da totul pentru tricou, nu doar în munţi, ci şi pe coborîri, pe plat, oriunde. La asta mă aştept din partea lor. Dar fiecare zi va o oportunitate şi pentru Sky, şi o vom trata cît putem de bine. Nu sînt un favorit clar, dacă te uiţi la ce sezon bun a avut Alberto".

În conferinţa de presă susţinută înainte de startul Turului, Froome a vorbit şi de recent încheiatul Criterium du Dauphine, acolo unde a făcut implozie în ultima etapă şi a fost masacrat de atacul lui Contador: "Am avut probleme cu sănătatea şi cu căzăturile în Dauphine, dar simt că m-am refăcut după toate astea şi că o să încep competiţia în cea mai bună condiţie fizică".

Cîştigător în Turul Romandiei, Froome intră în Turul Franţei cu mult mai puţin scalpuri la centură faţă de anul trecut, însă cu o echipă la fel de puternică: Richie Porte, Geraint Thomas, Mikel Nieve, Bernhard Eisel, Vasil Kiryienka, David Lopez, Danny Pate şi Xabier Zandio.

"În acest an, am făcut mai multe schimbări în pregătirea Turului. Viaţa mea s-a schimbat de cînd am cîştigat tricoul galben. Dar mă simt privilegiat să fiu într-o poziţie atît de bună şi să am o echipă Sky care este foarte puternică. Toţi 9 sîntem în formă şi este, probabil, cea mai bună selecţie pentru Tur pe care o puteam face".

[Citeşte şi: "Totul pentru locul 1! Chris Froome are atacuri extraterestre, dar nu e de nebătut" » Alberto Contador vînează al 3-lea Tur al Franţei din carieră]

Turul Franţei pleacă la drum sîmbătă, din Leeds, şi se termină peste 3 săptămîni şi 21 de etape, pe Champs-Elysee. Cei 198 de rutieri vor fi nevoiţi să parcurgă 3664 de kilometri şi să calce teritoriul a patru ţări: UK, Franţa, Belgia şi Spania.

Într-o primă săptămînă cu şosele înguste şi pavate, plutonul va fi supus unui stres infernal. "Va fi un Tur al Franţei foarte greu de controlat. Cred că toată lumea va avea aceeaşi abordare: să stea departe de probleme şi să fie mereu în fruntea cursei, ceea ce e imposibil, avînd în vedere că sîntem 200 de inşi.

După prima săptămînă, cursa va decisă în munţi. Sînt concentrat şi pe contratimpul individual din etapa 20. Ţinta mea este ca, în cazul în care nu sînt în tricoul galben, să fiu într-o distanţă suficient de mică faţă de el pentru a-l obţine".

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”
Superliga
Gigi Becali, ultimele detalii despre țintele din perioada de mercato: „Voi investi 3-4-5 milioane” + „Cu Chipciu nu putem merge în Champions League”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (1)
valiza.epo
valiza.epo  •  03 Iulie 2014, 15:42

Sa ai parte de cazaturi cat duce trenul, DOPATULE!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează