SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

CHRIS FROOME. Răscoală la Sky? Geraint Thomas a vorbit despre poziția de lider a lui Chris Froome în Turul Franței 2018: "M-am dus la șefi"

Chris Froome și Geraint Thomas, foto: Gulliver/gettyimages
Chris Froome și Geraint Thomas, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 19 decembrie 2017 17:50

Geraint Thomas crede că Froome nu a greșit inteționat în cazul testului pozitiv de urină la Salbutamol, dar rutierul lui Sky crede că lucrurile se pot complica pentru Turul Franței 2018, într-o ediție pe care Froome o vânează cu orice preț.

Geraint Thomas și-a descoperit vocația de rutier de clasament general în ultimii 3 ani, mai ales după ce a obținut două locuri 15 în Turul Franței. Britanicul în vârstă de 31 de ani este departe de coechipierul său cvadruplu campion în Marea Buclă, dar crede că ierarhiile în cadrul echipei din Regat ar trebui renegociate pentru vara viitoare.

"Pentru început, vreau să spun că am încredere în Froome (nr. în ceea ce privește scandalul Salbutamolului). Nu cred că ar face ceva ca să încerce să trișeze. E doar o situație dificilă prin care trece. Nu am toate datele pe care le vor folosi în caz, în apărarea lui, dar știu că îi va fi greu, dat fiind cine este. Nu cred că-l vor mai menaja. Eu îl susțin 100%.

Îmi pare rău pentru el și pentru reputația lui, dar și pentru echipă, pentru că trebuie să ne gândim și la asta.

Zilele trecute, m-am întâlnit cu Tim Kerrison și David Brailsford (nr. manager sportiv, respectiv director la Sky) și le-am spus că vreau să țintesc Turul Franței. Dacă Froome va participa în Turul Italiei, trebuie să îmi redefinesc pregătirea.

Trebuie să fiu în cea mai bună formă posibilă și să profit de situație, fiindcă încerc să țintesc tricoul galben. Mi-ar plăcea să fiu al doilea lider pentru Tur. Uitați-vă ce s-a întâmplat anul acesta, când Landa a fost locotenentul lui Froome, dar tot a putut să termine pe locul 4 la general", a explicat Geraint Thomas.

Chris Froome anunțase în urmă cu câteva săptămâni că vrea să încerce dubla Turul Italiei (mai) / Turul Franței (iulie), în condițiile în care niciun rutier de la Marco Pantani (1998) nu a mai reușit cea mai mare performanță posibilă în ciclism.

Proba picată de Salbutamol în acest an, în Turul Spaniei, l-a trimis în fața tribunalului UCI, acolo unde trebuie să explice de ce a avut de două ori peste limita admisă în etapa a 18-a. Mai multe detalii în știrile de mai jos.

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează