SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Cîştigătorul Turului Franţei: "Ciclismul luptă cu dopajul, celelalte sporturi ce fac?"

Articol de GSP - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 14:02

Cadel Evans, singurul australian cîştigător de Mare Tur în ciclism, aplaudă hotărîrea cu care ciclismul îşi condamnă vinovaţii de dopaj şi îndeamnă să se procedeze la fel şi în alte sporturi

"Ciclismul demonstrează în fiecare zi că face tot ce îi stă în putinţă să meargă pe calea cea dreaptă. E timpul ca alte sporturi să ia ciclismul ca model, pentru ca lupta împotriva dopajului să fie la fel de susţinută în orice disciplină", a explicat cîştigătorul Turului Franţei 2011.

Declaraţiile australianului vin după ce ciclismul a primit o nouă lovitură, odată cu suspendarea pentru doi ani şi deposedarea de tricoul galben ale lui Alberto Contador. "Eu îmi fac meseria, autorităţile decid. Nu ştiu tot ce s-a întîmplat în acel caz şi nu vreau să mă pronunţ", a evitat australianul răspunsul. "Dar cred că dosarul a fost judecat într-o perioadă lungă de timp şi am aflat sentinţa mult prea tîrziu" (565 de zile).

Cadel Evans e cunoscut ca unul dintre cei mai îndîrjiţi luptători împotriva dopajului. Australianul a fost antrenat de Aldo Sassi, pînă la dispariţia celebrului cruciat împotriva dopajului, în 2011.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
t_valyk
t_valyk  •  07 Februarie 2012, 15:35

In sporturile individuale se vede mai repede dopajul tocmai acestor rezultate imediate. In sporturile de echipa este mai greu, ar trebui sa dopezi prea multi oameni deodata ca sa ai rezultate uimitoare sau o poti face doar atunci cand conteaza (finale, meciuri decisive). Cu toate astea cum se face ca au murit in Italia atatia fotbalisti pana in 50 de ani si din cauze cam dubioase? Doar erau sportivi de performanta.

mihrp
mihrp  •  07 Februarie 2012, 14:38

Lupta cu dopingul se da in special la sporturile unde acesta are o influenta foarte mare asupra rezultatului final, ca haltere, atletism, ciclism etc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează