SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS - NICE

Confuzie totală în Cursa Soarelui

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2008 00:00

Cu o saptamînă înainte de startul primei curse importante din calendarul competitional, Uniunea Ciclistă Internaţională lansează o ofensivă bine calculată împotriva Amaury Sport Organisation.

Desi zilele trecute Eric Boyer confirmase existenţa unui contract strict pe care echipele profesioniste îl semnaseră cu ASO, UCI încearcă pe ultima sută de metri să intimideze pe oricine va participa la cursa ce debutează pe 9 martie. Într-un comunicat eliberat sîmbată de forul international s-a oferit o altă versiune a situatiei existente: "Adevarul este că foarte multe echipe nu vor să participe în Paris-Nice în orice condiţii. Multe echipe apelează la noi pentru a reuşi să se ajungă la o situaţie favorabilă ambelor parţi!". Comunicatul precizează şi că "echipele şi cicliştii pot avea de suferit avînd în vedere că participă la o competiţie dinafara calendarului ProTour. Este posibil ca în caz de accidente companiile de asigurări să nu ofere despăgubiri!". UCI a readus în discuţie şi sancţiunile inevitabile pe care rutierii le pot suferi, sancţiuni ce includ suspendări ce pot ajunge la 6 luni!

Echipele profesioniste au decis miercuri sa participe la Cursa Soarelui, ignorînd ameninţările Uniunii. Marţi, forul condus de Pat McQuaid i-a sfatuit pe rutieri să boicoteze startul cursei pentru a pune presiune pe ASO şi Federaţia Franceză de Ciclism. Situaţia ramîne confuză, deşi cursa porneşte la drum într-o saptămînă.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează