SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI / BRIOUDE - AURILLAC, 159KM

Don Luis Sanchez se impune la Aurillac

Articol de - Publicat vineri, 11 iulie 2008 00:00

Spaniolul Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) a cîştigat etapa a şaptea a Turului Franţei, după o evadare solitară concretizată în ultimii doi kilometri. Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) urcă pe locul şase.

Spaniolul Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) a cîştigat etapa a şaptea a Turului Franţei, după o evadare solitară concretizată în ultimii doi kilometri. Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) urcă pe locul şase.

A doua zi în Masivul Central a propus cea mai scurtă etapă a Turului Franţei, pe un traseu vălurit de 159 de kilometri între Brioude şi Aurillac. Principalul obstacol al etapei a fost căţărarea de categoria a doua Pas de Peyrol, cu 40 de kilometri înainte de sosire. Situat în sudul departamentului Haute-Loire, Brioude, a găzduit în premieră o etapă de Tur al Franţei, în timp ce Aurillac a avut onoarea să salute plutonul de şapte ori, ultima oară în 1985, atunci cînd spaniolul Eduardo Chozas a fost primul în cei 237.5 de kilometri dinspre Saint-Étienne.

La 50 de borne după Brioude, pe Côte de Villedieu, cinci rutieri au apăsat acceleraţia şi au încercat să-şi construiască un avantaj decisiv pentru victoria finală. David Millar (Garmin Chipotle - H30), Jens Voigt (CSC-Saxo Bank), Carlos Barredo (Quick Step), Xavier Florencio (Bouygues Telecom) şi Ronny Scholz (Gerolsteiner) au fost prinşi uşor, după doar 20 de kilometri, în ciuda apatiei cu care Columbia a impus trena grupului urmăritor. Lucrurile au basculat cu 70 de kilometri înainte de final, atunci cînd căzătura lui Cunego din inima plutonului a provocat formarea a două grupuri principale. Marile victime au fost liderul celor de la CSC-Saxo Bank, spaniolul Carlos Sastre, şi italianul Damiano Cunego (Lampre), care au pierdut contactul cu restul rutierilor puternici şi au trecut linia de sosire cu jumătate de minut întîrziere faţă de învingătorul de etapă.

Profitînd de izolarea purtătorului tricoului de cel mai bun căţărător, David De La Fuente (Saunier Duval) a organizat o evadare în patru pe Pas de Peyrol, alături de Josep Jufre (Saunier Duval), Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) şi Vincenzo Nibali (Liquigas), a furat punctele ultimelor trei căţărări şi a renunţat în ultimii opt kilometri, odată ce s-a realizat joncţiunea cu primul grup de urmărire. Locotenentul lui Alejandro Valverde, Luis Leon Sanchez, nu s-a resemnat în sînul plutonului, a profitat de virajele de final şi, cu două borne înainte de final, a dat lovitura decisivă. Spaniolul de 25 de ani din Murcia şi-a adus aminte că este campion naţional la contratimp şi s-a impus lejer în faţa urmăritorilor conduşi de fostul tricou galben, Stefan Schumacher (Gerolsteiner). Pe trei a sosit italianul de curse clasice al celor de la Liquigas, Filippo Pozzato. Kim Kirchen (Columbia) rămîne în galben şi pentru etapa de mîine, iar Alejandro Valverde urcă pe şase la general, la un minut şi 12 secunde de tricoul galben.

"A fost cea mai dură etapă a Turului. Nu a fost niciun metru de plat. Sînt extenuat"
David Millar

Clasamentul etapei:
1 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Caisse d'Epargne 3.52.53 (40.964 km/h)
2 Stefan Schumacher (Ger) Gerolsteiner 0.06
3 Filippo Pozzato (Ita) Liquigas
4 Kim Kirchen (Lux) Columbia
5 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne
6 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne
7 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi
8 Josep Jufre Pou (Spa) Saunier Duval - Scott
9 Christian Vande Velde (USA) Garmin-Chipotle p/b H30
10 Andy Schleck (Lux) CSC - Saxo Bank

Clasamentul general:
1 Kim Kirchen (Lux) Columbia 28.23.40
2 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 0.06
3 Stefan Schumacher (Ger) Gerolsteiner 0.16
4 Christian Vande Velde (USA) Team Garmin-Chipotle p/b H30 0.44
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank 1.03
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 1.12
7 David Millar (GBr) Garmin-Chipotle p/b H30 1.14
8 Stijn Devolder (Bel) Quick Step 1.21
9 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne
10 Thomas Lövkvist (Elv) Columbia

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează