SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI

Dramă în Turul Italiei » Turul roz a devenit negru

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 09:33

Belgianul Wouter Weylandt, 26 de ani, a murit ieri în Il Giro, după ce a căzut pe ultimii kilometri ai etapei a treia şi a suferit traume cranio-faciale

Inima unui ciclist în vîrstă de 26 de ani a încetat ieri să bată pe o şosea din Italia. Imaginile sînt şocante. Corpul lui Wouter Weylandt e întins pe asfalt. E plin de sînge, iar medicii încearcă să-l aducă din nou la realitate. 40 de minute au tot insistat, dar nimic nu l-a mai trezit pe belgian.

Weylandt a pornit ieri în etapa a treia a Turului Italiei cu gîndul la un parcurs cît mai bun. Nu avea de unde să ştie că, atunci cînd mai erau doar 20 de kilometri pînă la linia de sosire în oraşul Rapallo, avea să cadă pe o coborîre şi acolo i se va scurge viaţa. Medicii i-au tăiat casca şi au stat lîngă el pînă cînd elicopterul a reuşit să aterizeze şi să-l ducă la spital, dar deja era prea tîrziu. Copilul pe care îl aşteaptă logodnica lui Wouter, Sophie, nu-şi va cunoaşte niciodată tatăl.

"Echipa e în stare de şoc şi sîntem foarte trişti. E o zi grea pentru ciclism şi pentru noi. Trebuie să căutăm suport şi putere în oamenii apropiaţi nouă", a spus Brian Nygaard, managerul echipei la care evolua belgianul, Leopard-Trek. Deşi etapa de ieri a continuat, la finalul ei nu a existat festivitatea de premiere. Decesul lui Weylandt vine după ce timp de 16 ani nu mai murise nici un ciclist în cele trei mari tururi. Ultimul pe listă fusese Fabio Casartelli în 1995, în Turul Franţei.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
bstefan
bstefan  •  10 Mai 2011, 20:57

Am vazut tragedia in direct.Wouter Weylandt RIP!

alink
alink  •  10 Mai 2011, 12:19

://www.facebook.com/pages/RIP-Wouter-Weylandt/146885628713448

Vezi toate comentariile (2)
Comentează