SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Dublă Cavendish, abandon pentru Wiggins

Mark Cavendish bifează victoria cu numărul 17 în Turul Franţei
Mark Cavendish bifează victoria cu numărul 17 în Turul Franţei

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 09 iulie 2011 19:10

Mark Cavendish şi-a trecut astăzi în palmares victoria cu numărul 17 în Turul Franţei, cîştigînd sprintul de la Chateauroux.

Ziua a şaptea din Le Tour a făcut din nou victime. Tom Boonen (Quick Step) a încercat să continue după căzătura de ieri, dar durerile l-au silit să renunţe în mijlocul etapei. Un incident care a trîntit la pămînt aproape jumătate din pluton a lăsat Turul fără unul dintre favoriţi, Bradley Wiggins ( Sky Pro Cycling) accidentîndu-se la claviculă.

Radio Shack lovită din toate părţile
Andreas Kloden rămîne ultimul pariu al americanilor de la Radio Shack, după o nouă etapa dezastruosă pentru echipă. Nu a fost suficient abandonul lui Janez Brajkovici şi timpul pierdut de Leipheimer. Astăzi, acelaşi Leipheimer, dar şi Chris Horner şi Yaroslav Popovych au pierdut minute bune în accidentul cu 40 de kilometri înainte de final.

Pablo Perez (Euskaltel Euskadi), Yannick Talabardon (Saur Sojasun), Gianni Meersman şi Mickael Delage (ambii Francaise des Jeux) au pornit încă din Le Mans în evadare. Pentru moment însă plutonul anulat orice astfel de tentativă, dar etapele din munţi abia urmează să înceapă.

Mark n-are rival
HTC Highroad şi-a arătat din nou superioritatea la sprint, Cavendish fiind purtat de colegii săi spre o nouă victorie. Mark nu a putut să nu îi laude la sfîrşit: ”Sînt mîndru de băieţii mei, au fost fenomenali. Oamenii spun că nu îi respect pe ceilalţi rutieri, dar ceilalţi nu ne respectă pe noi”.

Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) rămîne în continuare în Galben, în timp ce Jose Joaquin Rojas (Team Movistar) şi-a recuperat Tricoul Verde. În clasamentul căţărătorilor, Hoogerland (Vacansoleil) rămîne lider, iar Robert Gesink (Rabobank) a preluat Tricoul Alb.

De mîine intrăm în munţi. Pluton va străbate 189 kilometri de la Aigurande şi pînă la Super Besse Sancy, timp în care va întîlni patru căţărări, două de categoria a patra (Cote d'Evaux-les-Bains şi Cote du Rocher des Trois Tourtes), una de categoria a doua (Col de la Croix Saint-Robert) şi una de categoria a treia, care coincide cu finalul etapei.

Clasamentul etapei
1. Mark Cavendish (HTC Highroad) 5h 38'53"
2. Alessandro Petacchi (Lampre ISD)
3. Andre Greipel (Omega Pharma)
4. Romain Feillu (Vacansoleil)
5. William Bonnet (Francaise des Jeux)
6. Denis Galimzyanov (Team Katusha)
7. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo)
8. Sebastien Turgot (Europcar)
9. Jose Joaquin Rojas (Team Movistar)
10. Sebastian Hinault (AG2R)

Clasamentul general
1. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) 28h 29'27"
2. Cadel Evans (BMC)    +1"
3. Frank Schleck (Leopard Trek)    +4"
4. David Millar (Garmin-Cervelo)    +8"
5. Andreas Kloden (Radio Shack)    +10"
6. Jakob Fuglsang (Leopard Trek)    +12"
7. Andy Schleck (Leopard Trek)    +12"
8. Tony Martin (HTC Highroad)      +13"
9. Peter Velits (HTC Highroad)   +13"
10. Robert Gesink (Rabobank)   +20"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează