SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Dueñas, testat pozitiv cu EPO

Articol de - Publicat miercuri, 16 iulie 2008 00:00

Turul Franţei înregistrează cel del doilea caz de dopaj, după ce spaniolul Manuel Beltran fusese testat pozitiv cu eritopoetina cu cîteva zile în urmă. Ocupantul locului 19 în clasamentul general, spaniolul Moisés Dueñas (Barloworld), a fost înştiinţat de Agenţia Franceză Antidoping că a testat pozitiv cu EPO, după contratimpul din etapa a IV-a disputat in Cholet.

Vestea a fost răspîndită de către cotidianul francez L'Equipe, după ce Jandarmeria Franceză a percheziţionat camera rutierul spaniol cazat în Hotelul Rex din Pau. Moisés Dueñas a fost retras de la startul etapei de astăzi, dar organizatorii Turului Franţei au considerat indicat să le acorde o a doua şansă rutierilor de la Barloworld.

 

Rutierul a fost însoţit la secţia de poliţie de directorul sportiv, Claudio Corti, şi doctorul Massimiliano Mantovan. "Sîntem fără replică faţă de a făcut Dueñas. Se pare că a folosit în secret anumite substanţe, pe care le-a ascuns de toţi oamenii din echipă. Am cerut poliţiei franceze să ancheteze conştiincios cazul ca să înţeleagă gravitatea faptelor lui Dueñas", a declarat Corti.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
 •  17 Iulie 2008, 09:45

Uite ca Le Tour nu e asa de curat cum spun unii. Cred ca pana la finalul Turului vor mai aparea cateva cazuri de dopaj si cei de la Saunier Duval sunt principalii suspecti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează