SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Favoriţii remizează pe Plateau de Beille, în timp ce Vanendert cîştigă etapa

Thomas Voeckler şi-a păstrat eroic Tricoul Galben
Thomas Voeckler şi-a păstrat eroic Tricoul Galben

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 iulie 2011 23:00

Turul Franţei nu se mai cîştigă pe Plauteau de Beille. Atacurile neconvingătoare ale fraţilor Schleck n-au schimbat clasamentul general, dar i-au permis lui Jelle Vanendert (Omega Pharma) să cîştige etapa carierei.

Eroul zilei este Thomas Voeckler (Europcar), francezul reuşind să îşi păstreze Tricoul Galben şi la ieşirea din Munţii Pirinei.

Nici un atac concret
După cinci căţărări în care peste 20 de evadaţi şi-au făcut de cap, a venit şi punctul culminant al zilei numărul 14. Leopard Trek a avut grijă să trieze plutonul încă de pe primele pante de pe Plateau de Beille, lăsîndu-i pe Andy şi Frank Schleck să se lupte cu favoriţii.

Pe rînd, cei doi fraţii i-au ”hărţuit” pe Alberto Contador (Saxo Bank) şi Cadel Evans (BMC). Atacurile false ale celor doi păreau să pregătească o desprindere pe ultimii kilometri, însă aceasta n-a mai venit. ”Pistolarul” pare să aştepte Alpii, răspunzînd la un singur raid al lui Andy, în rest preferînd să-i urmeze lui Evans sau lui Voeckler.

Sanchez a încercat dubla
Francezul a făcut o etapă extraordinară în care a reuşit să se menţină în grupul principalilor favoriţi. Liderul Europcar are toate şansele să îşi păstreze prima poziţie la general pînă în intrarea în Alpi. Dar după ce am văzut azi, Voeckler nu trebuie subestimat.

Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) n-a mai răbdat în ultimii kilometri şi a plecat în speranţa realizării unei duble de senzaţie după victoria de la Luz Ardiden. Sleit de puteri, n-a mai avut forţa să-l ajungă pe Vanendert, scăpat în cîştigător. Andy Schleck a mai cîştigat două secunde faţă de Contador şi Evans, sprintînd pe ultimii metri.

Mîine urmează o nouă etapă pentru sprinteri, unde toţi ochii vor fi aţintiţi pe Mark Cavendish (HTC Highroad), învingător în alte trei etape în această ediţie a Turului Franţei.

Clasamentul etapei
1. Jelle Vanendert (Omega Pharma) 5h 13'25"
2. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +0'21"
3. Andy Schleck (Leopard Trek) +0'46"
4. Cadel Evans (BMC) +0'48"
5. Rigoberto Uran (Sky Pro Cycling) +0'48"
6. Alberto Contador (Saxo Bank) +0'48"
7. Thomas Voeckler (Europcar) +0'48"
8. Frank Schleck (Leopard Trek) +0'48"
9. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +0'48"
10. Pierre Rolland (Europcar) +0'48"

Clasamentul general
1. Thomas Voeckler (Europcar) 61h 04'10"
2. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'49"
3. Cadel Evans (BMC) +2'06"
4. Andy Schleck (Leopard Trek) +2'15"
5. Ivan Basso (Liquigas) +3'16"
6. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +3'44"
7. Alberto Contador (Saxo Bank) +4'00"
8. Damiano Cunego (Lampre ISD) +4'01"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +5'46"
10. Kevin De Weert (Quick Step) +6'18"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
andreicosmin1013
andreicosmin1013  •  18 Iulie 2011, 13:35
Postat de huhuruz77 pe 17 Iulie 2011, 00:58

Nicidecum.Calitatea ciclistilor este slaba, legendele s-au retras si au ramas copii astia care nu prea au busola, in afara de Contador, care daca scartie...totul devine un mare ZERO ! Asta e...mergem mai departe si halim ce ni se serveste, nu ?

copii astia sunt super talentati(cred ca te referi la Andy ), iar ciclistii de super clasa (Cadel, Basso, Franck ) sunt mult mai curati fata de idolii tai probabil(Contadator cel din 2009,Rasmusen, Ulrich, Lance,Pantani). Atat timp cat Basso a venit langa Lance iar acesta la laudat pe copilul Basso ca fiind unul din marile talente ....cred ca poti servi si-o carnita un pic mai curata. depinde de fiecare insa sunt si oameni care nu vad un mare spectacol in momentul cand vine un Erou si i lasa pe ceilalti in spate de parca ar fi alta planta. Ca doar nu crede cineva care vede cu ambii ochi ca Lance a fost un catarator mai talentat decat Andy sau Contador.

pbogdan
pbogdan  •  17 Iulie 2011, 07:01

Penibila etapa, nimeni n-a incercat nimic serios

huhuruz77
huhuruz77  •  17 Iulie 2011, 00:58

Nicidecum.Calitatea ciclistilor este slaba, legendele s-au retras si au ramas copii astia care nu prea au busola, in afara de Contador, care daca scartie...totul devine un mare ZERO ! Asta e...mergem mai departe si halim ce ni se serveste, nu ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează