SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Garmin îl propulsează pe Hushovd în Galben, Contador primeşte o nouă lovitură

Thor Hushovd este noul lider al Turului după un contratimp excelent făcut de Garmin Cervelo Foto: Reuters
Thor Hushovd este noul lider al Turului după un contratimp excelent făcut de Garmin Cervelo Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 03 iulie 2011 19:48

Norvegianul Thor Hushovd s-a instaurat pe prima treaptă a clasamentului general, după ce Garmin-Cervelo s-a impus în contratimpul pe echipe din etapa secundă a Turului Franţei.

Click aici pentru a vedea VIDEO cu rezumatul etapei!

Omega Pharma n-a reuşit să-i păstreze astăzi Tricoul Galben lui Philippe Gilbert, terminînd abia pe poziţia a zecea, la 39 de secunde de Garmin. Adevăratul pierzător al etapei este însă Alberto Contador. Implicat ieri într-un accident cu 8 kilometri înainte de finalul etapei, ibericul a pierdut 1:14 faţă de principalul rival, Andy Schleck. Ecartul dintre cei doi s-a mărit astăzi, Leopard Trek reuşind să îi mai aducă luxemburghezului un avantaj de 24 de secunde!

Imediat după ce Saxo Bank, prima echipă plecată pe traseu, a încheiat etapa, Contador părea încrezător, declarînd că ”Turul poate fi pierdut în fiecare zi, dar este cîştigat în munţi”. ”Pistolarul” n-a depus armele, dar pentru moment toţi aşii sînt la Andy Schleck.

Cînd doi se ceartă, al treilea cîştigă. Cadel Evans a ajuns tiptil pe poziţia a treia la general, la numai o secundă de Thor Hushovd şi David Millar (ambii Garmin-Cervelo), graţie unei prestaţii surprinzătoare a echipei sale. BMC a încheiat contratimpul pe poziţia a doua, la patru secunde de Garmin.

Dacă la general avem un nou lider, Philippe Gilbert a reuşit să îşi păstreze Tricoul Verde şi Tricoul Alb cu Buline Roşii, în timp ce Thomas Geraint (Sky Pro Cycling) rămîne pe primul loc în clasamentul Tricoului Alb.

Mîine urmează o nouă etapă de plat, 198 de kilometri între Olonne-sur-Mer şi Redon. Vom avea un sprint intermediar la St. Mars-de-Coutais şi o căţărare de categoria 4 la Cote du Pont de Saint Nazaire.

Clasamentul etapei
1. Garmin-Cervelo     24:48      
2. BMC     +4"
3. Sky Pro Cycling    +4"            
4. Leopard Trek     +4"
5. HTC Highroad       +5"     
6. Radio Shack     +10"
7. Rabobank     +12"
8. Saxo Bank     +28"
9. Astana     +32"      
10. Omega Pharma    +39"

Clasament general
1. Thor Hushovd (Garmin Cervelo) 5h 06'25"
2. David Millar (Garmin Cervelo) +0"
3. Cadel Evans (BMC) +1"
4. Thomas Geraint (Sky Pro Cycling) +4"
5. Linus Gerdemann (Leopard Trek) +4"
6. Frank Schleck (Leopard Trek) +4"
7. Fabian Cancellara (Leopard Trek) +4"
8. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling) +4"
9. Manuel Quinziato (BMC) +4"
10. Andy Schleck (Leopard Trek) +4"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
huhuruz77
huhuruz77  •  05 Iulie 2011, 10:11

Ciclistii de pe plat vor fi ULTIMII cand vor incepe catararile , muhahahah :)) Acolo se va castiga Le Tour !vorba lui RYO, sa vorbiti cand vor incepe etapele de munte :D:D

89stef89
89stef89  •  03 Iulie 2011, 22:56

e un moment bun sa pariez pe Contador. am si eu o cota mai buna

gsoft07
gsoft07  •  03 Iulie 2011, 22:15

Pana atunci sper ca Alberto sa mai piarda timp , ar fi mai spectaculos turul.Imi place sa-l vad atacand , dar si mai mult mi-ar placea sa-l vad nevoit sa recupereze vreo 6-7 minute...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează