SPORTURI  »  CICLISM  »  CONFLICT

Hamilton acuză: "L-am văzut cu ochii mei pe Armstrong dopîndu-se!"

Lance Armstrong
Lance Armstrong

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 11:11

Tyler Hamilton, fost coechipier de-al lui Lance Armstrong la US Postal, a făcut joi seară nişte afirmaţii şocante. Într-un interviu acordat postului TV CBS, Hamilton a spus că l-a văzut cu ochii lui pe Armstrong, de şapte ori cîştigător al Turului Franţei, dopîndu-se cu EPO.

Hamilton a declarat că l-a văzut pe conaţionalul lui luînd substanţe interzise în timpului ediţiei din 1999 şi înainte de Tururile din 2000 şi 2001. Armostron a negat cu tărie orice acuzaţie de dopaj şi nu a fost niciodată depistat pozitiv la un test doping. De altfel, reacţia lui la cuvintele lui Hamilton nu a întîrziat. Pe Twitter, după difuzarea interviului, Lance a scris: "Peste 20 de ani de carieră. 500 de teste în toată lumea, din şi în afara competiţiilor şi nu am picat nici unul. Mi-am încheiat pledoaria".

FBI investighează chiar în această perioadă dacă Armstrong şi fosta sa echipă, US Postal, au făcut parte dintr-un program sistematic de dopaj.

EPO şi testosteron

"Am văzut EPO în frigider şi am văzut cum şi-a injectat-o de multe ori. Aşa cum ne-o injectam şi noi, şi eu, de nenumărate ori", a mai spus Tyler Hamilton. "Armstrong a luat ce luam şi noi. EPO, testosteron, transfuzii de sînge".

EPO este o substanţă care măreşte rezistenţa organismului prin creşterea numărului de celule roşii din sînge.

Mark Fabiani, avocatul lui Lance Armstrong, a parat însă lovitura dată de Hamilton: "Caută să cîştige bani scriind o carte, iar povestea aceasta a scos-o din buzunar pentru a se pune bine cu editurile. Lăcomia şi foamea de publicitate nu pot însă să schimbe adevărul - Lance este cel mai des testat sportiv din istorie şi niciodată găsit pozitiv".

Hamilton - istorie zbuciumată

Hamilton a cucerit aurul la contratimp la JO din 2004, dar, mai tîrziu, a fost depistat pozitiv. Şi-a păstrat totuşi medalia deoarece s-a dovedit că laboratorul a avut nişte probleme şi nu a mai putut testa şi proba B. Cîteva luni mai tîrziu, a fost depistat pozitiv din nou şi suspendat pentru doi ani.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
pancu_mereu_idolul_meu
pancu_mereu_idolul_meu  •  20 Mai 2011, 21:26

dupa o cariera de real succes e imposibil sa nu apara contestatari invidiosi

shase66
shase66  •  20 Mai 2011, 12:23

multi, f. multi ciclisti au afirmat ca nu poti sta in pluton (deci pluton, nu in frunte) daca nu esti pe spanac (oricare ar fi el). in consecinta la cate titluri de TF are acest hot n-ar trebui sa puna la indoiala vinovatia lui. TOTI se dopeaza. mai grav e ca nu sunt prinsi.

mihaienache
mihaienache  •  20 Mai 2011, 12:16

daca macar unul e curat din ciclism ma apuc si eu !!!...cu,m sa rezisti 4-5 ore pe bicla si la ce viteze au aia e imposibil sa fie curati

Vezi toate comentariile (4)
Comentează