SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Hushovd face dubla la Gap, Contador îi dă prima lovitură lui Andy Schleck

Thor Hushovd duce la capăt o nouă evadare Foto: Reuters
Thor Hushovd duce la capăt o nouă evadare Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 20:52

Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) se impune la Gap, cîştigînd cea de-a doua etapă în această ediţie a Turului Franţei, ambele în munţi.

După o bine meritată zi de pauză, plutonul a pornit din Saint-Paul-Trois-Chateaux spre Alpi. Drumul pînă la Gap era unul perfect pentru o evadare, dar pînă la jumătatea zilei, toate tentativele fuseseră anulate. Un grup de zece rutieri, cei mai importanţi fiind Ryder Hesjedal (Garmin-Cervelo), Thor Hushovd (Garmin-Cervelo), Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling), Jeremy Roy (Francaise des Jeux) şi Tony Martin (HTC Highroad), au ţîşnit din pluton, înfruntînd ploaia şi distanţîndu-se la mai bine de 6 minute de urmăritori, conduşi de AG2R şi Europcar.

O nouă lovitură pentru Hushovd
Ignatyev (Team Katusha) a încercat să se distanţeze de colegii săi de evadare, dar a fost imediat prins din urmă de Hushovd. Rusul a plecat din nou la baza singurei căţărări a zilei, Col de Manse (C2). Pe coborîre însă, Hushovd, ajutat şi de coechipierul Hesjedal, a trecut în fruntea cursei alături de Boasson Hagen. La sprint a fost o luptă 100% norvegiană, Hushovd fiind cel cu picioarele mai puternice.

Contador trăieşte
Adevărata luptă s-a dat însă în spatele celor zece. Cu 7 kilometri înainte de finiş, profitînd de uşoara pantă, Alberto Contador (Saxo Bank) a atacat. A fost imediat prins din urmă de Thomas Voeckler (Europcar), Cadel Evans (BMC) şi fraţii Schleck (Leopard Trek). Spaniolul nu s-a dat bătut şi a declanşat alte cîteva mişcări ofensive, reuşind să îi lase în urmă pe cei doi luxemburghezi şi pe purtătorul Tricoului Galben. Doar Evans şi Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) au putut să îl urmeze.

Evans l-a învins la sprint pe campionul en titre, furîndu-i 3 secunde, dar Contador dă o lovitură importantă de imagine. În doar şapte kilometri, favoritul principal al Turului Franţei a recuperat faţă de Andy mai mult de un minut în clasamentul general, iar lupta pentru victoria finală e relansată.

Mîine, caravana Turului Franţei pleacă din Gap şi trece pentru prima dată în acest an graniţa, ajungînd în Italia, la Pinerolo. Pe rutieri îi aşteaptă 5 căţărări şi un sprint intermediar, finalul etapei fiind pe coborîre.
KM 71,5 - Cote de Sainte Marguerite (C3)
KM 85,5 - La Chaussee (C3)
KM 96,5 - Col de Montgenevre (C2)
KM 117 - Sestrieres (C1)
KM 171 - Cote de Pramartino (C2)

Clasamentul etapei
1. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) 3h 31'38"
2. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling) +0'00"
3. Ryder Hesjedal (Garmin-Cervelo) +0'02"
4. Tony Martin (HTC Highroad) +0'38"
5. Mihail Ignatyev (Team Katusha) +0'52"
6. Alan Perez Lezaun (Euskaltel Euskadi) +1'25"
7. Jeremy Roy (Francaise des Jeux) +1'25"
8. Marco Marcato (Vacansoleil) +1'55"
9. Dries Devenyns (Quick Step) +1'55"
10. Andrei Grivko (Astana) +1'58"

Clasamentul general
1. Thomas Voeckler (Europcar) 69h 00'56"
2. Cadel Evans (BMC) +1'45"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'49"
4. Andy Schleck (Leopard Trek) +3'03"
5. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +3'26"
6. Alberto Contador (Saxo Bank) +3'42"
7. Ivan Basso (Liquigas) +3'49"
8. Damiano Cunego (Lampre ISD) + 4'01"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +6'04"
10. Rigoberto Uran (Sky Pro Cycling) +7'55"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
gsoft07
gsoft07  •  20 Iulie 2011, 12:58

Care nu-ti este cunoscut*

gsoft07
gsoft07  •  20 Iulie 2011, 12:57

@.yoomanga : aici discutam despre ciclism , nu despre masini.Nu cred ca ar fi trebuit sa te bagi intr-un subiect care nu-ti este cunosti.Poti citi pe orice site/forum de ciclism si vei vedea ca urcarea se face in panta.Si wikipedia da acelasi lucru despre ciclism Miguel Indurain este considerat ca unul dintre cei mai buni ciclişti din lume, punctului lui tare era la individual la urcare în pantă.(wikipedia)

yoomanga
yoomanga  •  20 Iulie 2011, 12:34

@gsoft07 urcarea se face in rampa iar coborarea se face in panta

Vezi toate comentariile (9)
Comentează