SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

McQuaid: "Turul s-a schimbat în bine"

Articol de - Publicat marti, 15 iulie 2008 00:00

Preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, Pat McQuaid, este mulţumit de cum decurg lucrurile în prima parte a Marii Bucle. Irlandezul, care s-a războit timp de jumătate de an cu organizatorii Turului Franţei pentru a-i convinge să nu scoată cursa de sub pavilionul regulamentelor UCI, crede că plutonul din Hexagon este mult mai "curat" faţă de ediţiile precedente.

"Nu mai urmăresc cursa de pe şosea, dar nu ratez nicio etapă de la birou. Sînt semne încurajatoare. Cînd vezi evadări care durează foarte mult şi o acţiune oprită în ultimii 30 de metri înseamnă că lucrurile merg într-o direcţie bună", a explicat McQuaid. "Văd ciclişti din echipe cu programe antidoping foarte bine puse la punct, care cîştigă etape. De asemenea, viteza plutonului nu mai este fantastică, ceea ce ne arată că sînt multe lucruri diferite", a exemplificat irlandezul.

În cazul lui Manuel Beltran, ciclistul de la Liquigas a cărei proba de urină a fost testată pozitiv cu EPO, Pat McQuaid a fost, ca de obicei în asemenea cazuri, defensiv: "E dezamăgitor ca un ciclist de talia lui Beltran să fie găsit dopat, dar dacă contraexpertiza vine cu acelaşi rezultat, nu am niciun fel de simpatie faţă de el. Sînt furios cînd văd că unii rutieri încă îşi mai asumă asemenea riscuri". În privinţa dopajului la nivelul plutonului mondial, McQuaid a fost optimist: "De cînd am devenit preşedinte al UCI, mi-am pus în cap să eliberez acest sport de dopaj. Încă mai am un pic de timp".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează