SPORTURI  »  CICLISM  »  VICTORIE

Omul de aur » A doua medalie de AUR pentru Eduard Carol Novak la Campionatele Mondiale de paraciclism din Canada

Novak pe primul loc încadrat de cehul Jezek și columbianul Duenas-Gomez +1   FOTO
Novak pe primul loc încadrat de cehul Jezek și columbianul Duenas-Gomez

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2013 23:12

UPDATE 23:00 Eduard Carol Novak a cucerit duminică seară cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de paraciclism din Canada.

Ciclistul din Romania s-a impus şi în cursa de pe şosea, lungă de 80 de kilometri. El a parcurs cele şapte ture de traseu în 2h 00:08 fiind urmat de Jiri Jezek din Cehia şi de Garcia Alcaide din Spania. Este al cincilea titlu mondial pentru Novak!

UPDATE 23:00 Eduard Carol Novak a cucerit duminică seară cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de para ciclism din Canada.

Ciclistul din Romania s-a impus şi în cursa de pe şosea, lungă de 80 de kilometri. El a parcurs cele şapte ture de traseu în 2h 00:08 fiind urmat de Jiri Jezek din Cehia şi de Garcia Alcaide din Spania. Este al cincilea titlu mondial pentru Novak!

___________

El s-a impus în proba de contratimp de la Campionatele Mondiale de la Baie-Comeau, apărîndu-şi titlul cucerit în aceeaşi probă în 2012 la Roskilde.

În vara anului trecut, Eduard Novak devenea primul campion paralimpic al României. A trecut un an de atunci, de la acea maximă intensitate. Între timp sportivul din Miercurea Ciuc a îmbrăcat costumul de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, dar n-a neglijat competiţia din sportul care i-a dat o a doua şansă.

La 20 de ani, Edi şi-a pierdut o parte din piciorul drept în urma unui accident de maşină. Pe atunci făcea patinaj viteză. Ciclismul i-a oferit noi perspective asupra vieţii şi i-a adus o mulţime de medalii şi satisfacţii.

Pe la mijlocul zilei în Canada, Edi s-a urcat pe bicicletă şi a pornit din nou într-o cursă nebună cu timpul. La Campionatele Mondiale a fost din nou primul la categoria C4, acolo unde concurează ciclişti care au suferit o amputare de membru inferior sub genunchi.

A parcurs cei 25,9 km în 36:22,51 depăşindu-l pe rivalul şi prietenul său Jiri Jezek şi pe columbianul Diego-German Duenas-Gomez. "Cinci secunde în faţă, am reuşit!!!", a scris pe Facebook Novak după cursă.

A fost al patrulea său titlu mondial la paraciclism după cele din 2009 de la Bogogno în cursă pe şosea, din 2012 la contratimp la Roskilde şi la Los Angeles la contratimp pe velodrom. Campionatele Mondiale nu s-au încheiat aici pentru Eduard Novak pentru că azi el participă în cursa pe şosea.

Un lucru este sigur, atunci cînd se va întoarce acasă la Miercurea Ciuc, cei trei copii ai săi se vor bucura de încă o medalie strălucitoare cucerită de eroul lor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
alexgsp
alexgsp  •  02 Septembrie 2013, 04:14

Barbate felicitari ,sint din Miercurea -Ciuc dar nascut in 1953 si sint in New York. Am arbitrat paralimpics in New Haven, Connecticut in 2005 , Soccer. O medalie de Aur este de Aur n-are imporanta ca sint paralimpics sau normal competitions. Being the best, is being the Best no matter in which competition. Iti doresc ca sufletul tau puternic care a trecut peste obstacole sa continue efortul frumos si sa realizeze noi performante. NU te incurca in secui sau not secui , roman sau ungur esti de -al nostru din Miercurea -Ciuc si te felicit for being the best. Eu sint half jew but still I assimilated myself as a Romanian. If you feel different God Bless you I am not in the business of politi

aius
aius  •  01 Septembrie 2013, 23:42

bravo!

arabu79
arabu79  •  01 Septembrie 2013, 12:56
Postat de 14mai1948 pe 01 Septembrie 2013, 09:16

RESPECT . multumim pt medalie si titlu de campion mmondial FELICITARI , cu tine sint mindru ca sint roman

Felicitări Ede. Mândru ca sunt secui;-)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close