SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Sastre: "Va fi infernal pe Hautacam"

Articol de - Publicat luni, 14 iulie 2008 00:00

Spaniolul Carlos Sastre (CSC-Saxo Bank) este pregătit pentru una dintre etapele monstru din Marea Buclă şi spune că va încerca să facă diferenţa pe Hautacam

"E o etapă infernală, în care putem regăsi vîrfuri ca Tourmalet şi Hautacam, o etapă pentru atacanţi", a spus Sastre aseară. Considerată a fi punct de referinţă pentru ascensiunile istorice ale Turului Franţei, Hautacam vine la finalul celor 1520 metri, după ce caravana a parcurs două căţărări de categoria trei şi Col du Tourmalet. Ultimul învingător pe Hautacam este Javier Otxoa, în 2000, într-o zi în care reflectoarele au stat pe modul în care Lance Armstrong a capturat pe ploaie tricoul galben, pe care l-a dus într-un final la Paris.

"Nu am mers în ritm de cursă niciodată pe Hautacam, doar în antrenamente. E un munte pretenţios, fără un metru de plat, cu pante ce oscilează între între 8 şi 10%", a spus zîmbind amar spaniolul de 33 de ani din Madrid. Sastre se odihneşte la 1'34" faţă de luxemburghezul Kim Kirchen (Columbia) şi are avantajul celor doi locotenenţi de calibru de la CSC, Andy şi Frank Schleck. "Va fi foarte greu", a concluzionat Carlos.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  14 Iulie 2008, 14:55

scuze. merci.

 •  14 Iulie 2008, 14:36

Pai daca Sastre nu ataca azi, atunci cand? La contratimpul din penultima etapa. :)) P.S. Mitrut vezi ca in etapa de azi mai sunt inca doua catarari de categoria a 3-a si Tourmalet, nu cum ai spus tu trei catarari de categoria intai si Tourmalet. :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează