SPORTURI  »  CICLISM  »  MILANO-SANREMO 2015

Sprint pentru istorie: John Degenkolb a cîştigat primul său "monument", Milano-Sanremo

Articol de - Publicat duminica, 22 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 22 martie 2015 18:47

Germanul John Degenkolb ( Giant-Alpecin) a cîştigat prima "cursă monument" a sezonului, Milano-Sanremo, după ce a sprintat irezistibil dintr-o grup restrîns şi l-a "doborît" pe cîştigătorul de anul trecut, norvegianul Alexander Kristoff (Katusha)

Au fost 293 de kilometri începuţi dis-de-dimineaţă de 199 de rutieri, cu obstacolele tradionale înşirate pe traseu: Passo del Turchino (143km), Capo Mele (241km), Capo Cervo (246km), Capo Berta (254.5km), Cipressa (271.5km) şi Poggio (287.5km). Finişul a fost, firesc, în Sanremo, pe Via Roma, pentru prima oară după 8 ani.

Pentru un nou an, în clasica supranumită La Primavera, ploaia măruntă şi rece, amestecată cu un vînt care sufla ca un duh rău-voitor, a agasat plutonul şi a forţat căzături repetate în finalul agitat dinspre coasta liguriană. 11 evadaţi au animat competiţia pentru 250 de borne, ultimul care s-a predat fiind italianul Matteo Bono (Lampre-Merida).

Înlănţuirea Cipressa/Poggio a văzut un atac fulminant al lui Geraint Thomas, rutierul de la Sky care a încercat să evite un sprint consistent, însă vînătoarea pornită de nume mari precum Fabian Cancellara, Peter Sagan, Greg Van Avermaet sau Alexander Kristoff a zădărnicit orice speranţă a oamenilor în tunici negre.

Cu un Peter Sagan ezitant, neconvins că poate detona cursa pe coborîrea de final, fără Fabian Cancellara, care a ratat podiumul într-un monument pentru prima oară în ultimii 5 ani (!), Milano-Sanremo s-a decis într-un sprint de 30 de oameni, în care Degenkolb s-a aruncat în faţă fără rezerve, a urcat bicicletă după bicicletă, şi a bifat a doua victorie în trei ani pentru Germania.

În vîrstă de 26 de ani, sprinter puternic, excelent pentru clasice, Degenkolb a obţinut victoria carierei.

Clasament Milano-Sanremo 2015:
1 John Degenkolb (Ger) Giant-Alpecin   
2 Alexander Kristoff (Nor) Katusha   
3 Michael Matthews (Aus) Orica GreenEdge   
4 Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo   
5 Niccolo Bonifazio (Ita) Lampre-Merida   
6 Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits   
7 Fabian Cancellara (Elv) Trek
8 Davide Cimolai (Ita) Lampre-Merida   
9 Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal   
10 Edvald Boasson Hagen (Nor) MTN - Qhubeka

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
tizucumacu
tizucumacu  •  22 Martie 2015, 18:43

Aici finalul ://youtu.be/Z-uwcKgHpUg

Vezi toate comentariile (1)
Comentează