SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2013

"Trebuie să îmi asum mai multe riscuri" » Alberto Contador ştie cînd vrea să-l atace pe Froome

Alberto Contador, foto: reuters
Alberto Contador, foto: reuters

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 iulie 2013 11:41

Alberto Contador nu a îmbrăcat niciodată tricoul galben înainte de etapa a 15-a din Turul Franţei şi ştie că Froome va avea de luptat pentru a-şi păstra şefia în clasamentul general, pînă la Paris

Spaniolul de la Saxo Bank nu a părut în cea mai bună formă din carieră şi a suferit mult în prima etapă din Pirinei. Învins clar de Chris Froome pe Ax-3-Domaines, acolo unde "a sîngerat" un minut şi 45 de secunde, Alberto Contador a fost unul dintre artizanii izolării britanicului în etapa imediat următoare. Însă spaniolul în vîrstă de 30 de ani ştie că trebuie să scoată mulţi iepuri din pălărie pentru a-şi convinge fanii că încă are magia necesară pentru a cîştiga Turul Franţei.

"Pur şi simplu, nu am avut picioarele necesare pentru a rămîne alături de Froome. Coechipierul meu, Roman Kreuziger, a fost cel care m-a ţinut în cursă. Cred că va fi important contratimpul de miercuri. Pînă acum, Froome a fost foarte puternic, dar voi încerca să fac ceva pentru că toată lumea va începe să sufere de-acum încolo. Trebuie să îmi asum cîteva riscuri", a explicat Alberto Contador.

El Pistolero mizează pe o uşoară oscilaţie în forma britanicului, în ultima săptămînă, şi aduce drept argument Turul Spaniei 2012, acolo unde Alberto Contador, alături de Alejandro Valverde şi Joaquim Rodriguez, au reuşit să dea lovitură după lovitură celor de la Sky.

[GALERIE FOTO: Încotro se îndreaptă lupta dintre Froome/Valverde/Contador?]

"Ultima săptămînă poate fi foarte dificilă pentru Froome, dar există şi posibilitatea să nu simtă nimic, fiindcă nu a arătat nicio slăbiciune pînă acum. Voi încerca să fac tot ce pot, fiindcă atunci picioarele dor cel mai mult. E adevărat că Froome arată foarte bine acum şi că eu nu sînt în cea mai bună formă, dar întotdeauna am mers mult mai bine în ultima săptămînă a Marilor Tururi şi asta mă încurajează. Froome e puternic, dar îmi aduc aminte că a pierdut un pic din alonjă în Turul Spaniei de anul trecut".

65 de kilometri de contratimp individual mai sînt în Turul Franţei, împărţiţi în două probe sensibil egale. Prima etapă de acest tip va avea loc miercuri, în timp ce a doua se va disputa la fix o săptămînă distanţă. Contador a explicat de ce nu a forţat în etapa de duminică, atunci cînd Froome era izolat într-un grup cu mulţi rutieri de la Saxo Bank şi Movistar. "Am vrut să îmi păstrez forţele pentru contratimp, mai ales că între vîrful ultimei căţărări de duminică şi linia de sosire erau 30 de kilometri". Rămîne de văzut unde se va declanşa din nou războiul dintre cei doi rutieri.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
dreamer123
dreamer123  •  09 Iulie 2013, 21:02

il bate cu 2,3 potiuni magice :)))

redskin21
redskin21  •  09 Iulie 2013, 12:06

La ce a aratat Froome anul asta nici macar acel Contador de acum 2-3 ani nu prea are ce sa-i faca, singurul atuu pe care il au ceilalti rutieri favoriti la clasamentul general este acela ca echipa SKY nu este la fel de puternica si nu stiu cat il vor putea ajuta pe Froome.

thumbzilla..
thumbzilla..  •  09 Iulie 2013, 11:52
Postat de alpin pe 09 Iulie 2013, 11:07

Si eu il pot bate pe Contador pe munte! Cu o conditie: sa ma transfer la Sky!!!

Ca sa poti pedala,mai intai trebuie sa reusesti sa mergi ologule :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează