SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Ziua marilor favoriţi în Turul Franţei

Articol de - Publicat duminica, 13 iulie 2008 00:00

Australianul Cadel Evans aşteaptă cu nerăbdare Pirineii pentru a putea face primii paşi înspre tricoul galben. Rutierul de 31 de ani a reuşit să treacă cu bine de etapa de ieri, evitînd orice problemă, în ciuda ploii, rafalelor de vînt şi a traseului vălurit. Cunego şi Valverde sînt liniştiţi, de asemenea.

 

"Aştept cu nerăbdare etapa de astăzi, dar şi cu puţină nelinişte", a prefaţat Evans cursa. Ciclistul de la Silence-Lotto este cel mai bine plasat favorit, la 6 secunde de tricoul galben, Kim Kirchen (Columbia). Australianul are un avans de 57 de secunde faţă de Denis Menchov (Rabobank) şi un minut şi şase secunde faţă de liderul de la Caisse d'Epargne, Alejandro Valverde.

Fostul cîştigător de Tur al Italiei, Damiano Cunego (Lampre), a evitat două căzături în ultimii kilometri ai sosirii de ieri din Toulouse şi la sfîrşit a ridicat din umeri: "E un Tur ciudat, plouă încontinuu". Italianul speră să fi recuperat efortul din zilele precedente, cînd a fost nevoit să prindă plutonul după o căzătură, şi ameninţă: "Dacă sînt recuperat, voi avea o zi excelentă mîine".

Înconjurat permanent de coechipieri, Alejandro Valverde s-a păzit bine de orice fel de incident. Spaniolul din Murcia a părut defensiv la început: "Cu cîteva ore înainte de prima etapă din Pirinei, cu Col de Peyresourde şi Col d'Aspin, sînt mulţumit de ce am realizat", pentru ca mai apoi să atace: "Nu vom pierde timp în Pirinei şi vom lua atitudine în Alpi. Echipa mea va decide totul".

Etapa de astăzi din Marea Buclă este una cu profil de munte înalt şi este urmată mîine de ascensiunea de pe Hautacam.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  13 Iulie 2008, 14:03

nu cred, Alejandro Valverde bate azi, fara ameotii...sa vezi cum da el la pedale! nu am nici o emotie. :)

 •  13 Iulie 2008, 12:43

popovych is the best!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează