SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ACCIDENT

10 ani de la teribilul accident al lui Michael Schumacher: „Ne-a schimbat familia. Viața nu mai e ca înainte”

Michael Schumacher // FOTO: Guliver/GettyImages +35   FOTO
Michael Schumacher // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 12:05 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 12:29

Pe 29 decembrie 2013, în urmă 10 ani, fostul mare pilot Michael Schumacher a suferit un grav accident în timp ce se afla la schi. De atunci, familia l-a ținut departe de viața publică și nu au apărut informații despre starea lui. Pe 3 ianuarie, Schumacher va împlini 55 de ani.

În timp ce se afla în Franța, Schumacher, de 7 ori campion în Formula 1, a suferit un grav accident, pe o pârtie din stațiunea Meribel. Neamțul a lovit o piatră ascunsă în zăpadă și deși era considerat un schior excepțional, a pierdut controlul și s-a lovit violent de o altă piatră.

A fost dus de urgență, cu elicopterul, la spitalul din Grenoble. A fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori. 

Fotografii spectaculoase din cariera lui Michael Schumacher

+31 FOTO

A stat în comă până în iunie 2014, iar în septembrie a fost externat, iar în prezent este tratat în casa lui. Doar câțiva apropiați îl pot vizita, cunoscându-se foarte puține detalii despre starea sa.

Ralf Schumacher: „Viața nu e ca înainte”

Într-un interviu pentru Bild, citat de Marca, Ralf Schumacher, fratele lui Michael, a vorbit despre fratele său.

„Acea întâmplare ne-a schimbat familia. A fost o experiență dură. Nu doar pentru mine, dar și pentru copiii lui. Mick era acolo în momentul accidentului, era un adolescent. Din păcate, viața nu e dreapta. Iar în cazul lui Michael a fost vorba și de ghinion.

Îmi e dor de acel Michael. Dar, din fericire, medicina modernă a făcut posibile anumite lucruri, dar chiar și așa, viața nu e ca înainte”, a spus Ralf, și el fost pilot.

A continuat: „Nu a fost doar fratele meu. Când eram tânăr, a fost antrenorul și mentorul meu. M-a învățat multe. Mereu a fost alături de mine. Am putut învățat de la cel mai bun”.

Jean Todt vorbește despre Michael Schumacher

Într-un interviu pentru L'Equipe, Jean Todt, care a lucrat cu neamțul la Ferrari, a vorbit despre viața acestuia.

„Michael e tot acolo. Așa că nu îmi e dor de el. Dar nu mai este Michael de altădată. E o persoană diferită. Viața lui e diferită, dar am privilegiul de a putea împărtăși aceste momente cu el. Asta e tot ce e de spus.

Din păcate, soarta l-a lovit acum 10 ani. Nu mai este acel Michael pe care l-am cunoscut în Formula 1. Dar este excelent îngrijit. Soția și copii îl protejează”, a spus Todt.

Michael Schumacher a avut o carieră glorioasă

Schumi este considerat de mulți a fi cel mai mare pilot din istorie. A concurat timp de 21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia.

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90, 7 titluri de cel mai bun pilot din lume, 155 de podiumuri și 68 de plecări de pe prima grilă de start. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari.

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

Schumacher are în palmares și două titluri de cel mai mare sportiv al anului, în 2002 și 2004. A mai fost nominalizat în 2001, 2003, 2005 și 2007.

Citește și: 

Întrebarea la care apropiatul lui Michael Schumacher nu răspunde niciodată
SĂNĂTATE
Întrebarea la care apropiatul lui Michael Schumacher nu răspunde niciodată

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close