SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN LAS VEGAS

VIDEO Carlos Sainz și-a făcut praf podeaua din cauza circuitului, dar a fost penalizat cu ZECE poziții + Antrenament inedit în Las Vegas: 90 de minute și FĂRĂ spectatori

Carlos Sainz, Ferrari // foto: Imago Images
Carlos Sainz, Ferrari // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 15:18 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 16:22

A doua sesiune de antrenamente a weekendului de Formula 1 din Las Vegas a avut loc de la ora 12:30, cu două ore și jumătate întârziere, și s-a întins pe 90 de minute în loc de 60, durata-standard ♦ Carlos Sainz, care și-a avariat monopostul în prima sesiune, a participat, dar la cursa de duminică va avea de îndurat o penalizare de 10 locuri pe grila de start, decizie care i-a scandalizat pe oficialii și fanii Ferrari.

Dis-de-dimineață, raportat la ora României, pe străzile din Las Vegas a început prima sesiune de antrenamente libere din acest weekend. Aceasta a durat doar 10 minute, după ce Carlos Sainz și-a avariat serios monopostul și a fost nevoit să oprească pe circuit.

Podeaua monopostului Ferrari a fost făcută praf după ce Sainz a trecut cu peste 300 de km/h deasupra unei porțiuni de asfalt denivelat și găurit în jurul capacului de canalizare. Video, imediat mai jos. 

F1, Las Vegas » Antrenament început cu două ore și jumătate mai târziu

După câteva ore în care s-a lucrat intensiv la rezolvarea problemelor, comisarii au dat undă verde pentru a doua sesiune de calificări. Aceasta a început la ora 12:30, cu două ore și jumătate mai târziu decât ar fi trebuit, și a avut o durată de 90 de minute, pentru a compensa pentru lipsa unui prim antrenament ca la carte.

Charles Leclerc a fost cel mai rapid în timpul antrenamentului, cu un timp de 1:35.262 în cel mai bun tur reușit. Monegascul a fost urmat de colegul de la Ferrari, Carlos Sainz (1:35.782), al cărui monopost a fost reparat în timp util de mecanici. Al treilea cel mai rapid pilot a fost Fernando Alonso (Aston Martin), 1:35.793.

Spectatorii nu s-au putut bucura de spectacol, ei fiind trimiși acasă înainte de startul sesiunii, care a început la ora locală 02:30.

Carlos Sainz a fost penalizat

Ca urmare a incidentului din prima sesiune de antrenamente libere, mecanicii Ferrari au fost forțați să înlocuiască mai multe elemente de pe monopostul spaniolului, precum șasiul, motorul cu ardere internă, bateria și panoul electronic.

Sainz era la limită cu modificările la motor, astfel că schimbarea forțată de astăzi i-a adus o penalizare de 10 poziții pe grila de start la cursa de duminică.

Ferrari a protestat, argumentând că de vină pentru această schimbare a fost starea circuitului, însă comisarii au replicat că nu pot face excepții de la aplicarea regulamentului.

Astfel, Sainz va pleca în cel mai bun caz de pe locul 11 în Marele Premiu de duminică, asta în caz că va obține pole-position în calificările de sâmbătă.

VIDEO » Cum s-a transformat Las Vegas pentru cursa de Formula 1

Mai multe știri din Formula 1: 

Un parteneriat uriaș, tot mai aproape să intre în Formula 1! Pasul făcut spre creșterea numărului de echipe

Ceremonie spectaculoasă înaintea primului Mare Premiu din Las Vegas după 40 de ani » Verstappen n-a fost impresionat: „Mă face să arăt ca un clovn”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  17 Noiembrie 2023, 17:03

"Nu pot face exceptii" decat pentru Mercedea si Red Bull.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close