SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

Christian Horner, boss-ul de la Red Bull, exonerat în urma acuzațiilor de „comportament inadecvat”

Christian Horner în Bahrain, la testele dinaintea startului sezonului 2024 Foto: Imago
Christian Horner în Bahrain, la testele dinaintea startului sezonului 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 19:52 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 19:58

Britanicul Christian Horner, 50 de ani, a răsuflat ușurat după ce o investigație independentă a ajuns la concluzia că nu este vinovat de „comportament inadecvat” față de o angajată din cadrul echipei Red Bull, s-a anunțat într-un comunicat al companiei austriece.

Christian Horner va rămâne manager general al echipei Red Bull, după ce un comunicat difuzat miercuri de compania austriacă a anunțat că acesta a fost exonerat în urma acuzațiilor de „comportament inadecvat” față o angajată, notează Reuters.

Noul sezon al Formulei 1 începe în acest weekend cu Marele Premiu al Bahrainului, iar bănuielile care au planat asupra lui Horner au apăsat asupra echipei și a imaginii Red Bull.

„Plângerea a fost respinsă”

Putem confirma faptul că plângerea a fost respinsă”, a spus un purtător de cuvânt, concluzie a unei anchete independente, asupra căreia echipa nu a avut niciun control ori influență.

„Red Bull are încredere că ancheta a fost corectă, riguroasă şi imparţială", a adăugat.

Christian Horner era vizat de o anchetă internă după ce a fost acuzat de "comportament inadecvat" faţă de o angajată. Oficialul în vârstă de 50 de ani, care este căsătorit din 2015 cu Geri Halliwell, fostă membră a celebrei trupe pop Spice Girls, a respins categoric acuzațiile.

Horner a rămas în funcţie şi s-a aflat săptămâna trecută în Bahrain pentru testele dinaintea noului sezon de Formula 1. Miercuri el a călătorit spre din nou miercuri spre Bahrain, ușurat de rezultatele anchetei care așezase un nor asupra echipei. Red Bull a pierdut o singură cursă în sezonul anterior.

Raportul este confidențial

Raportul investigației este confidențial, conține informații private ale părților implicate, dar și ale terților care au asistat în timpul anchetei, de aceea nu vor exista comentarii ulterioare legate de această temă”, mai spune comunicatul oficial.

„Red Bull va continua să se plaseze la cele mai înalte standarde cerute la locul de muncă”, a fost concluzia. Persoana care a înaintat plângerea are dreptul să facă apel.

7titluri de campioană mondială la piloţi, patru cu germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei cu olandezul Max Verstappen (2021-2023) a cucerit Red Bull

O eventuală plecare a lui Horner ar fi avut efect se cutremur asupra team-ului aflat într-o perioadă excelentă și care are planuri ambițioase de a produce propriile motoare în parteneriat cu Ford începând din 2026.

Christian Horner este directorul Red Bull de la debutul echipei în Formula 1 în 2005, fiind cel mai logeviv conducător din F1 al momentului. În era sa, echipa a câștigat şase titluri mondiale la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Citește și:

De ce sunt programate sâmbăta primele două curse de Formula 1 din 2024
SEZON 2024
De ce sunt programate sâmbăta primele două curse de Formula 1 din 2024
Cum împarte Antena calificările și cursele de Formula 1: se schimbă postul de la o săptămână la alta!
TELEVIZARE
Cum împarte Antena calificările și cursele de Formula 1: se schimbă postul de la o săptămână la alta!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează