SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CIRCUIT

Un nou circuit în Formula 1 în Europa » Intră în calendar din 2025

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 14:52 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 15:06

Un nou circuit a fost anunțat în Formula 1, începând cu 2026: Madrid.

 Azi a fost făcut anunțul oficial. Din 2026, în Spania va avea loc un Mare Premiu de Formula 1 la Madrid. Și au fost prezentate primele imagini care arată cum va fi circuitul. 

Madrid va organiza un Mare Premiu de Formula 1 

+3 FOTO

Circuitul va avea o lungime de 5,47 kilometri, cu un total de 20 de curbe. Se estimează că un tur se va parcurge într-un timp de 1 minut și 32 de secunde. Circuitul va fi plasat la marginea Madridului, în jurul IFEMA Palacio Municipal, un centru de convenții din capitala Spaniei, și se vor putea atinge viteze de 300 de km/h în linie dreaptă. 

Viteza medie anticipată e de 217 km/h, cu patru zone în care se vor putea face depășiri. Presa din Spania preconizează că un Mare Premiu de Formula 1 ar aduce venituri de 450 de milioane de euro anual pentru Madrid. Iar contractul cu Formula 1 e semnat până în 2025. 

În acest moment, Spania organizează o cursă de F1, lângă Barcelona. Contractul e în vigoare până în 2026. 

„E un sport foarte important aici. E un moment foarte important pentru Spania, Carlos Sainz și Fernando Alonso. Două etape în Spania într-un singur an? De ce nu?”, a spus Stefano Domenicali, CEO-ul Formula 1 despre posibilitatea ca MP de la Barcelona să existe în continuare, și după 2026. 

„Cu acest anunț, Madridul intră pe lista exclusivistă a orașelor care găzduiesc Mari Premii de Formula 1”, a spus Jose Luis Martinez-Almeida, primarul orașului Madrid. 

În prima ediție, circuitul va putea găzdui 110.000 de fani pe zi, planul fiind ca în 2030 capacitatea să crească la 140.000.

Citește și: 

Novak Djokovic, în semifinale la Australian Open. Cu cine se va duela liderul ATP pentru un loc în ultimul act

Seară istorică în NBA! A reușit 70 de puncte într-un singur meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează