SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL OLANDEI

FOTO Marele Premiu al Olandei » Max Verstappen a câștigat pe circuitul de casă

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Olandei // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Olandei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 16:00 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 18:34

Max Verstappen (23 de ani, Red Bull) a câștigat Marele Premiu al Olandei, cursă desfășurată pe circuitul Zandvoort. Olandezul a fost urmat pe podium de piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Cu victoria de astăzi, Verstappen revine pe prima poziție în clasamentul general.

Max Verstappen a câștigat cursa de casă, pe circuitul Zandvoort, în fața a 70.000 de fani îmbrăcați în portocaliu. Plecat din pole-position, pilotul Red Bull Racing a făcut o cursă sigură, cedând poziția de lider doar în momentele în care a intrat la boxe pentru schimburile de pneuri.

TOP 5 a fost identic cu cel din calificări. După Verstappen, Hamilton și Bottas, au trecut linia de finiș Pierre Gasly (AlphaTauri), Charles Leclerc (Ferrari). Celălalt pilot Red Bull, Sergio Perez, care a plecat de pe 16, a făcut o cursă memorabilă și a încheiat pe 8, în puncte!

Doi piloți nu au terminat cursa. Este vorba despre Nikita Mazepin (Haas) și Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Robert Kubica, care l-a înlocuit pe Kimi Raikkonen la Alfa Romeo în acest weekend, a terminat pe 15, imediat sub coechipierul Antonio Giovinazzi.

Așteptările au fost foarte mari, nu este ușor vreodată să le atingi. Sunt foarte fericit să câștig aici și să redevin lider în clasamentul general, a fost o zi incredibilă. Mercedes a încercat să ne încurce, dar putem fi mulțumiți de prestația echipei de astăzi. 

- Max Verstappen, Red Bull

Max a făcut o treabă foarte bună, felicitări. Am dat totul astăzi, dar a fost prea rapid pentru noi. M-am simțit foarte bine aici, mulțumesc publicului olandez. 

- Lewis Hamilton, Mercedes

Clasamentul în MP al Olandei

Marele Premiu al Olandei » Max Verstappen a câștigat pe circuitul de casă

TOP 10 clasament piloți

  1. Max Verstappen (Red Bull Racing) - 224.5 puncte
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) - 221.5 
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) - 123 
  4. Lando Norris (McLaren) - 114 
  5. Sergio Perez (Red Bull Racing) - 108 
  6. Charles Leclerc (Ferrari) - 92 
  7. Carlos Sainz (Ferrari) - 89.5 
  8. Pierre Gasly (AlphaTauri) - 66 
  9. Daniel Ricciardo (McLaren) - 56 
  10. Fernando Alonso (Alpine) - 46

Clasament general constructori

  1. Mercedes - 344.5 puncte 
  2. Red Bull Racing - 332.5 
  3. Ferrari - 181.5 
  4. McLaren - 170 
  5. Alpine - 90 
  6. AlphaTauri - 84 
  7. Aston Martin - 53 
  8. Williams - 20 
  9. Alfa Romeo - 3 
  10. Haas - 0

Marele Premiu al Olandei, desfășurare live 

  • Tur 72/72: Verstappen trece primul linia de finiș! 
  • Tur 62/72: Verstappen crește diferența față de Hamilton la 4,2 secunde. Coechipierul său, Perez, este și el în zona punctelor, pe locul 10. 
  • Tur 52/72: Cu 20 de tururi înainte de final, Hamilton începe să recupereze față de Verstappen. Diferența actuală este de 2,5 secunde. După intrarea la boxe, Sergio Perez a căzut pe 11. 
  • Tur 48/72: Configurația podiumului se păstrează. Sergio Perez a ajuns pe 7 și este urmat de piloții Alpine, Fernando Alonso și Esteban Ocon.
  • Tur 41/72: Atât Hamilton, cât și Verstappen intră la boxe. Olandezul rămâne lider, urmat de Hamilton și Bottas, diferența față de britanic fiind de 3,2 secunde.
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
+6 FOTO
  • Tur 32/72: Ne apropiem de jumătatea cursei, iar Max Verstappen conduce după ce l-a depășit pe finlandezul Valtteri Bottas. Lewis Hamilton se află în spatele olandezului, la 1,4 secunde. Charles Leclerc a urcat pe 4, peste Pierre Gasly, iar celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz, a coborât pe 7 după ce a intrat la boxe. 
  • Tur 23/72: Bottas preia conducerea cursei după ce Verstappen a intrat la boxe. Hamilton, care și-a schimbat la rândul său pneurile, cade pe 3. 
  • Tur 16/72: După ce a trecut pe pneuri medii, Sergio Perez a reușit cel mai rapid tur și a urcat pe locul 17. În față se păstrează ordinea de la start: Verstappen, Hamilton, Bottas, Gasly, apoi Leclerc. 
  • Tur 9/72: Verstappen are 3 secunde în fața lui Hamilton, rivalul său la titlul mondial. Colegul olandezului, Sergio Perez, a intrat la boxe după un incident petrecut în primul tur. 
  • Tur 3/72: Max Verstappen a început ideal, reușind să pună distanță față de Lewis Hamilton după primele viraje. În acest moment, primii 5 sunt Verstappen,

Grila de start în MP al Olandei:

Marele Premiu al Olandei » Max Verstappen a câștigat pe circuitul de casă

Citește mai multe știri din Formula 1:

Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial dat de Ferrari, se retrage din Formula 1: „Vreau să încerc altceva”

Jean Todt, noi detalii despre Michael Schumacher: „Corinna a vrut ca el să supraviețuiască, acum luptă împotriva consecințelor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  06 Septembrie 2021, 07:12

Interesant campionatul sezonul asta. Max are șanse reale, trebuie doar sa înceteze "jocurile/evenimentele neprevazute" gen bottas(*** perfecta).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează