SPORTURI  »  FORMULA 1  »  SINGAPORE

Weekend decisiv în Formula 1? Două scenarii în care Red Bull ar cuceri titlul la Singapore

Max Verstappen (dreapta) și Sergio Perez ar putea aduce titlul la constructori pentru Red Bull încă din acest weekend // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen (dreapta) și Sergio Perez ar putea aduce titlul la constructori pentru Red Bull încă din acest weekend // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 17:09 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 17:30

În Formula 1 urmează Marele Premiu din Singapore, a 16-a etapă a sezonului, înaintea căreia diferența dintre primele două echipe, Red Bull și Mercedes, este de 310 puncte. Există două scenarii în care constructorul austriac ar câștiga titlul la echipe încă din acest weekend.

  • Cursa de Formula 1 din Singapore va avea loc duminică, 17 septembrie, de la ora 15:00, liveTEXT pe GSP.ro, în direct la TV pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport. 
  • Calificările sunt programate sâmbătă, la ora 16:00.

Formula 1 se pregătește de a 16-a rundă a anului, al 15-lea Mare Premiu, având în vedere că s-a sărit peste cursa din regiunea Emilia-Romagna. Până acum, sezonul a fost dominat autoritar de Red Bull, care a câștigat toate cele 14 curse: 12 prin campionul en-titre Max Verstappen, celelalte două prin Sergio Perez.

În mod firesc, Red Bull conduce detașat clasamentul constructorilor, cu 583 puncte în acest moment, 310 peste următoarea echipă, Mercedes, și 355 peste Scuderia Ferrari.

Weekend decisiv în Formula 1? Două scenarii în care Red Bull ar cuceri titlul la Singapore

Cu 8 curse rămase în acest sezon, Red Bull are șansa de a se încununa campioană la constructori încă din acest weekend. Există două scenarii în care s-ar întâmpla acest lucru:

1. Piloții Red Bull să se claseze pe primele două poziții și unul dintre ei să câștige punctul aferent celui mai rapid tur, iar perechea Mercedes, Lewis Hamilton - George Russell, să obțină cel mult un punct.

2. Perechea Red Bull să obțină locurile 1-2 fără cel mai rapid tur, iar cele două monoposturi Mercedes să nu termine între primele 10. Implicit, să nu câștige niciun punct.

În fiecare dintre aceste două scenarii, diferența dintre Red Bull și Mercedes s-ar mări la 353 de puncte, un handicap irecuperabil în ultimele Mari Premii din 2023, cu tot cu punctele puse în joc în cele 3 curse sprint rămase (Qatar, Texas, Brazilia).

364 de punctedintre cele 583 din dreptul Red Bull au fost câștigate de Max Verstappen

Mai multe știri din Formula 1:

Bossul de la Mercedes îl ia peste picior pe Verstappen, în ziua istorică din F1: „Record pentru Wikipedia. Nu citește nimeni așa ceva”

Ceasuri cu lipici: Carlos Sainz nu e singurul care a fost ochit de hoți grație piesei evaluate la 300.000 de dolari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează