SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Șeful Mercedes a insistat pentru revenirea lui Schumacher în Formula 1, dar s-a lovit de un zid: „A studiat ce i-a trimis Wolff și a anulat totul”. Cine e acum favorit pentru locul în F1

Mick Schumacher, alături de Toto Wolff // foto: Guliver/gettyimages
Mick Schumacher, alături de Toto Wolff // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 15:09 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 15:16

Publicația F1 Insider susține că Toto Wolff, bossul Mercedes, a încercat să-l impună pe Mick Schumacher (24 de ani) la Williams pentru sezonul 2024, dar s-a lovit de refuzul directorului echipei engleze, James Vowles, alături de care a lucrat în ultimii ani.

James Vowles a lucrat la Mercedes vreme de 13 ani, între 2010 și 2022, ca strategist șef. În acest an a fost convins de Williams să schimbe echipa, englezii oferindu-i poziția de director.

Bazându-se pe relația pe care o are cu Vowles, Toto Wolff, șeful Mercedes, a încercat să-l impună pe Mick Schumacher la Williams. Schumacher junior este în acest an pilot de rezervă Mercedes, după ce și-a pierdut locul la Haas în finalul lui 2022.

Forbes a publicat topul salariilor din Formula 1 » Verstappen câștigă cât 14 piloți la un loc!
CÂȘTIGURI
Forbes a publicat topul salariilor din Formula 1 » Verstappen câștigă cât 14 piloți la un loc!

Șeful Mercedes a insistat pentru revenirea lui Schumacher în Formula 1, dar s-a lovit de un zid

„Wolff a făcut tot posibilul pentru a-l transforma pe Schumacher într-un pilot atractiv pentru confidentul său, chiar i-a pus acestuia la dispoziție datele de simulator, dar Vowles, după ce a studiat datele, a anulat totul”, scrie publicația F1 Insider, bine conectată la mișcările din padocul F1.

Schumacher ar fi urmat să-l înlocuiască pe americanul Logan Sargeant. Aflat la primul lui sezon de Formula 1, pilotul în vârstă de 22 de ani a lăsat de dorit până acum. Nu a obținut niciun punct și a provocat daune majore monopostului Williams, pe care l-a făcut praf în repetate rânduri.

„Sargeant pare copleșit, e evident. Pe termen lung, Williams, care este în plină creștere, nu își poate permite un al doilea pilot care face accidente, dar puncte deloc”, a comentat Ralf Schumacher, unchiul lui Mick, fost pilot de F1 cu 180 de curse și 6 victorii în palmares.

Șeful Mercedes a insistat pentru revenirea lui Schumacher în Formula 1, dar s-a lovit de un zid: „A studiat ce i-a trimis Wolff și a anulat totul”. Cine e acum favorit pentru locul în F1
Mick Schumacher și-a pierdut locul ca pilot full-time în F1

Felipe Drugovich, în pole-position pentru locul la Williams

Zvonurile sunt că Williams l-ar prefera mai degrabă pe brazilianul Felipe Drugovich (23 de ani), campionul din Formula 2 în 2022. 

„Drugovich a impresionat mai mult decât Schumacher în momentele în care a pilotat monopostul de F1, de exemplu la Monza, unde i-a luat locul lui Lance Stroll la Aston Martin în prima sesiune de antrenamente”, notează sursa citată.

Un alt avantaj al brazilianului este faptul că acesta ar putea veni cu 15 milioane de euro sub formă de sponsorizări.

Oricum, o decizie finală în privința lui Sargeant va fi luată spre finalul sezonului, după cursa din Austin, Texas, programată pe 22 octombrie.

Tot din Formula 1:

Carlos Sainz și-a uimit echipa în ultimele tururi » Strategia prin care a câștigat în Singapore: „E ușor de gândit și greu de aplicat”

Accident înfiorător în MP de Formula 1 din Singapore » Mașina pilotată de Stroll a fost făcută praf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează