SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN LAS VEGAS

VIDEO Haos în Las Vegas! Gaura din circuit a făcut praf monopostul Ferrari și a oprit antrenamentul după nici 10 minute: „Inacceptabil, e complet distrus!”

Monopostul lui Sainz, ridicat cu macaraua // foto: Imago Images
Monopostul lui Sainz, ridicat cu macaraua // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 08:18 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 08:35

Doar 10 minute a durat prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de Formula 1 din Las Vegas. Totul a fost oprit după ce Esteban Ocon (Alpine) și Carlos Sainz (Ferrari) și-au avariat monoposturile din cauza unui defect de circuit.

Vineri dimineață, la ora 07:00 în România, în Las Vegas a început prima sesiune de antrenamente a weekendului. Acțiunea propriu-zisă a durat puțin sub 10 minute, până când ibericul Carlos Sainz a oprit monopostul pe circuit și a provocat întreruperea sesiunii prin steag roșu.

Două echipe au obținut, joi, biletele pentru EURO 2024! O singură necunoscută rămasă în grupa Ungariei + goluri multe marcate de Luxemburg și Azerbaidjan
Preliminarii EURO 2024
Două echipe au obținut, joi, biletele pentru EURO 2024! O singură necunoscută rămasă în grupa Ungariei + goluri multe marcate de Luxemburg și Azerbaidjan

Monopostul pilotului Ferrari a cedat după ce a fost zguduit de o porțiune denivelată a circuitului, unde asfaltul din jurul unei guri de scurgere se lăsase.

Haos în Las Vegas! Gaura din circuit a făcut praf monopostul Ferrari

Comisarii au inspectat zona problematică și au decis ca antrenamentul să nu fie reluat. Primele impresii sunt că mai multe guri de scurgere ar fi instabile.

Sainz nu este singurul care a avut de suferit de pe urma acestei probleme. Și monopostul lui Esteban Ocon (Alpine) a fost avariat serios, mecanicii lucrând acum la schimbarea șasiului.

Federația Internațională de Automobilism, FIA, a transmis:

„În urma inspecției am ajuns la concluzia că a cedat cadrul de beton din jurul unui capac de canalizare. Acum trebuie să verificăm toate celelalte capace de canalizare, ceea ce va dura. Vom discuta cu echipa de ingineri de la circuitul local pentru a estima cât timp va dura și vom reveni cu o actualizare, în caz că vor exista modificări de program”.

Fred Vasseur, directorul Ferrari, a reacționat dur: „Monococa, motorul, bateria sunt deteriorate complet. Este pur și simplu inacceptabil!”.

În aceste momente nu este clar dacă programul inițial va putea fi respectat și, implicit, dacă a doua sesiune de antrenamente va începe la ora programată, adică 10:00.

VIDEO » Cum s-a transformat Las Vegas pentru cursa de Formula 1

Mai multe știri din Formula 1:

„100% avem steag roșu!” » Două probleme majore pot transforma noua cursă de F1 într-un fiasco

Ceremonie spectaculoasă înaintea primului Mare Premiu din Las Vegas după 40 de ani » Verstappen n-a fost impresionat: „Mă face să arăt ca un clovn”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rocky3
rocky3  •  17 Noiembrie 2023, 12:41

Las Vegas e mai mult imaginea și reclama!

thisuserisreal
thisuserisreal  •  17 Noiembrie 2023, 10:57

Asa e cand crezi ca banii sunt totul. FIA nu au decat sa isi ia toate injuraturile, pt ca de la bun inceput s-a stiut ca va fi un *** show. Acum sesiunea a 2-a de antrenamente a fost amanata cu 2 ore pt remedierea problemelor. Si cand te gandesti ce preturi absolut astronomice au cerut pt bilete... Bine ca circuitele clasice unde au fost curse memorabile nu mai au loc de toate "circuitele" noi aduse in fata doar de lacomia sefilor FIA si F1.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează