SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ACUZAȚII

Omul numărul 1 din sporturile cu motor, exonerat de acuzaţiile că a influențat rezultatul cursei de Formula 1

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 15:52 / Actualizat joi, 21 martie 2024 16:09

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a fost exonerat de acuzaţia de ingerinţă în cursele de Formula 1 de anul trecut, din Arabia Saudită şi Las Vegas, a anunţat miercuri forul de conducere al sportului, după ce a investigat plângerile denunţătorilor, relatează Reuters.

Mohammed Ben Sulayem s-a confruntat cu acuzaţii că a încercat să împiedice aprobarea circuitului înainte de Las Vegas Grand Prix şi că ar fi intervenit în rezultatul cursei saudite de la Jeddah, susține news.ro.

Acuzată de conflict de interese, Susie Wolff a depus oficial plângere împotriva Federației Internaționale de Automobilism
Plângere
Acuzată de conflict de interese, Susie Wolff a depus oficial plângere împotriva Federației Internaționale de Automobilism

Mohammed Ben Sulayem, exonerat de acuzații

FIA a precizat într-un comunicat că departamentul său de conformitate, sprijinit de consilieri externi, a investigat amănunţit aceste afirmaţii. Ancheta independentă a durat 30 de zile şi a inclus interviuri cu 11 martori.

„După ce a analizat rezultatele cercetărilor, Comisia de Etică a stabilit în unanimitate că nu există nicio dovadă care să susţină acuzaţiile de interferenţă de orice fel care să-l implice pe preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem. Acuzaţiile împotriva preşedintelui FIA au fost nefondate şi au fost prezentate dovezi solide, dincolo de orice îndoială rezonabilă, pentru a susţine determinarea Comitetului de Etică al FIA".

Ben Sulayem a fost acuzat că a intervenit într-o decizie a comisarilor, ceea ce a dus la anularea unei penalizări şi la repunerea lui Fernando Alonso de la Aston Martin pe locul trei la Jeddah.

Preşedintele FIA ar fi vrut, de asemenea, să blocheze acordarea unei licenţe pentru cursa inaugurală nocturnă de la Las Vegas. În cele din urmă, certificarea a fost finalizată şi aprobată în timp util.

Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA, acuzat că a influențat rezultatul cursei de Formula 1

Concret, Ben Suyalem l-ar fi sunat pe șeicul Abdullah bin Hamad bin Isa Al Khalifa, vicepreședintele FIA pentru regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord, care era în Arabia Saudită în timpul întrecerii, și i-ar fi transmis acestuia că penalizarea primită de Alonso ar trebui anulată.

Fernando Alonso trecuse linia de finiș al treilea, participase la tradiționala baie de șampanie și fusese premiat pe podium, doar pentru ca apoi să afle că a fost penalizat cu 10 secunde, pe motiv că inginerii Aston Martin au început să lucreze la schimbul de pneuri înainte ca cele 5 secunde de penalizare să fie ispășite.

Ce s-a întâmplat, efectiv, a fost că unul dintre ingineri a atins monopostul lui Alonso cu cricul din spate înainte ca cele 5 secunde să se scurgă în întregime, contrar regulamentului din Formula 1. După cursă, Aston Martin a depus o contestație, iar FIA a întors decizia, restituindu-i locul 3 lui Fernando Alonso.

VIDEO. Oliver Bearman s-a îmbrăcat în „roșul Ferrari”

Citește și alte știri din Formula 1:

Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei
DECIZIE
Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei
Carlos Sainz s-a operat recent, iar acum este apt pentru a concura în Australia
FERRARI
Carlos Sainz s-a operat recent, iar acum este apt pentru a concura în Australia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează