SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SIMONA HALEP - PROCES TAS

Confesiunea Andreei Răducan, sportiva care a pierdut aurul olimpic din cauza unei pastile de Nurofen: „În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană decât la Simona Halep”

Andreea Răducan / Foto: Facebook
Andreea Răducan / Foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2024 15:41 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 17:54

Andreea Răducan, fostă gimnastă depistată pozitiv cu pseudoefedrină la JO de la Sydney 2000, a declarat, vineri, că greșeala în speța sa a fost mult mai gravă decât cea din cazul Simonei Halep, când echipa tehnică a fostului lider WTA i-a administrat un supliment alimentar care conţinea roxadustat.

Răducan și-a amintit că, la acea vreme, a pierdut doar pentru administrarea unei pastile de Nurofen nu doar medalia de aur la individual compus, ci și posibilitatea de a câștiga alte medalii la bârnă și la sol.

După ce și-a confirmat prezența la turneul WTA de la Miami, Simona Halep a setat un record absolut în istoria tenisului
MIAMI OPEN
După ce și-a confirmat prezența la turneul WTA de la Miami, Simona Halep a setat un record absolut în istoria tenisului

Confesiunea Andreei Răducan:„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană decât cea din cazul Simonei”

„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană, dacă aş putea spune, decât cea din cazul Simonei. M-a costat mai mult decât medalia de la individual compus.

M-a costat şansa de a concura pentru două medalii, la bârnă şi sol, decizia retragerii medaliei de la individual compus venind chiar în momentul în care trebuia să plec la concurs pentru cele două finale pe aparate, acolo unde eu aveam cele mai mari şanse de a obţine medalii.

Dacă la un moment dat cineva înţelept va considera că e inutil să ţii cu dinţii de o decizie pe care absolut nimeni nu o înţelege, cred că ar linişti apele şi toată lumea s-ar calma. Oamenii mă întreabă «Când îţi ceri medalia înapoi?’, dar este o chestiune care nu ţine de mine, nu este o negociere la piaţă, şi e important ca nişte oameni mai mari decât noi să recunoască că şi ei mai pot greşi.

Ar fi un bun moment oricând, important este ca oamenii să îşi asume acest pas. Eu am dovedit că îmi pot derula viaţa foarte frumos vorbind despre acest lucru. Pierzând un titlu olimpic am înţeles ce înseamnă solidaritatea oamenilor şi susţinerea necondiţionată, aşa că nu aş putea spune că sunt neapărat în pierdere”, a declarat Andreea Răducan, conform tvrinfo.ro.

Bucuria Andreei Răducan pentru Simona Halep

Trecută printr-o situație asemănătoare cu cea a Simonei Halep, Andreea Raducăn s-a bucurat în momentul în care a aflat că TAS i-a redus suspendarea dublei câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).

„Am fost foarte fericită pentru Simona Halep, a fost o veste foarte bună. Având experienţa mea, am avut sufletul strâns că judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv vor reuşi să întoarcă cumva lucrurile şi să spună «Da, şi noi greşim». Pentru că de obicei se consideră că acolo nu se greşeşte.

Chiar dacă nu îi va fi simplu să revină, eu cred că are acum datoria şi motivaţia de a reveni și mai puternică pe teren.

A fost o veste pe care cred că toţi românii au îmbrăţişat-o şi toţi suntem recunoscători că avem o sportivă de nivelul Simonei, care, iată, acum poate să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris”, a adăugat fosta gimnastă.

VIDEO Ioanițoaia la zi » Ce spune directorul Gazetei Sporturilor despre decizia TAS în cazul Simonei Halep și despre ultima etapă din sezonul regular din Superliga

Citește și:

Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS. Numai rochia neagră e aproape 2.300 de euro
APARIȚIE
Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS. Numai rochia neagră e aproape 2.300 de euro
Laboratorul acuzat de Halep contraatacă » Răspuns oficial după acuzațiile frontale ale Simonei
HALEP, VICTORIE LA TAS
Laboratorul acuzat de Halep contraatacă » Răspuns oficial după acuzațiile frontale ale Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
monika.
monika.  •  09 Martie 2024, 00:12

Regulile antidoping sunt clare si cunoscute. Cand sunt dovedit incalcate, orice discutie este fara rost. Nu este suficient ca e greu sa te prinda, si multi scapa, dar, macar dupa ce esti prins, sa-ti asumi responsabilitatea, fara negare, fara agitatie, cu putina demnitate ( daca a mai ramas). Transparenta si sinceritatea ar fi de preferat, inclusiv la jurnalisti (care ar trebui sa informeze corect si complet).

costeltudor
costeltudor  •  08 Martie 2024, 19:55

Pastila ți-a dat-o PETROV , așa-i ???

doublem
doublem  •  08 Martie 2024, 19:34

Ciudat cazul Andreei Răducan. Depistată pozitiv la individual compus și negativ câteva zile mai târziu când a luat medalie la sărituri (pentru că toți medaliații de la probe individuale trec pe la control). Dacă se aplica regula de acum ar fi fost în stare de suspendare și pierdea și medalia de la sărituri. Mai țin minte și lupta prin instanțe de atunci, cum în 2008 aflam că e ultima șansă la recuperarea medaliei, că după 8 ani de la concurs nu se mai fac realocări. În 2010 colegele de ștafetă ale lui Marion Jones la atletism dopată la aceeași ediție - Sydney 2000 au reprimit medaliile. Termenul de prescriere se pare există doar pentru fraieri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează