SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SALĂ

Apare sala » Belu şi Bitang mai au de aşteptat minimum 8 luni pînă cînd se pot muta cu lotul olimpic feminin de gimnastică în Bucureşti

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 18 iulie 2013 20:40

De aproape 10 luni, Octavian Belu şi Mariana Bitang solicită autorităţilor o sală de pregătiri în Bucureşti pentru lotul olimpic feminin de gimnastică, în caz contrar fiind pregătiţi să renunţe. Au şi indicat pe care o doresc. Cea din cadrul clubului sportiv Dinamo, care trebuie însă modernizată.

Ieri a fost făcut primul pas concret în acest sens. Cabinetul Ponta a aprobat Hotărîrea de Guvern privind transferul terenului administrat de Ministerul de Interne către Consiliul Local al sectorului 2. "Numai aşa Compania Naţională de Investiţii poate demara procedura de licitaţie a lucrărilor de construcţie a sălii", a explicat preşedinta CS Dinamo, Elisabeta Lipă.

Lucrările constau în modernizarea actualei clădiri, dar şi a celei de alături, unde vor fi amplasate vestiarele şi restul facilităţilor. "Două luni ar putea dura licitaţia, dacă nu vor fi depuse contestaţii, iar termenul de finalizare a lucrărilor este fixat la şase luni", a mai spus Lipă.

Belu şi Bitang antrenează în prezent 20 de gimnaste la baza olimpică Izvorani. "Această sală este perfectă pentru cantonamente de o lună, două, dar este foarte dificil să le asigurăm aici fetelor şcolarizarea şi asistenţa medicală. Nici profesorii şi nici medicii sau asistenţii medicali nu vor să se izoleze aici pentru un salariu de nimic", a susţinut în mai multe rînduri Mariana Bitang.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  21 Iulie 2013, 14:34
Postat de gymd pe 19 Iulie 2013, 01:06

ce sexoase sunt fetele din poza

psihopatuleeeee!

gabrielaj
gabrielaj  •  21 Iulie 2013, 00:05

Domne fereste ce PENIBIL pt performanta adusa cel mai titrat sport din Romania ar trebui sa aiba conditii maxime pt tot aurul si mandria care au adus-o acasa.daca erau in sua de exemplu Belu si Bitang erau tratati ca regii aici la noi o strangere de mana si 1000 de euro la gimnaste ce rusine.sa speram ca mai rezista in mediocritatea de care guvernantii dau dovada.tot respectul pt antrenori si aceste minunate fete.succes la mondiale sa speram intr-o sala decenta si mai mult sprijin il meritati pe deplin.

c7eric
c7eric  •  19 Iulie 2013, 10:22

Foarte bine, multa bafta fetelor si sa se termine lucrarile bine in timpul preconizat

Vezi toate comentariile (6)
Comentează