SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  COSR

Cloşca supărată cu puii de aur » "Antrenăm în ilegalitate!", au declarat ieri Mariana Bitang şi Octavian Belu

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 februarie 2013 19:53

Antrenorii lotului feminin de gimnastică au adus în pregătire, la Izvorani, 20 de sportive junioare cărora însă nu le pot asigura orele de şcoală şi asistenţă medicală


Surpriza zilei de ieri, de la Izvorani, nu a fost furnizată de şedinţa Adunării Generale de alegeri a COSR, unde Octavian Morariu a obţinut al treilea mandat de preşedinte. Ea s-a consumat în afara sălii unde cei 104 membri au votat şi printre care ar fi trebuit să se afle şi Mariana Bitang, şi Octavian Belu. Cei doi coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică au preferat însă să fie alături de cele 24 de sportive în sala de antrenament de lîngă.

Relaţie rece cu COSR
"De ce să ne prefacem că toate lucrurile sînt OK cînd nu sînt aşa?", a declarat Mariana Bitang la finalul şedinţei de pregătire. "De la începutul anului s-au alăturat titularelor de la lot douăzeci de junioare şi de atunci ne-am mutat la Izvorani pentru că în alt loc nu am fi putut să lucrăm cu atîtea sportive. Dar aici, noi antrenăm în ilegalitate!", a exclamat antrenoarea.

"Acestor sportive junioare trebuie să le asigurăm şcolarizarea. Sîntem obligaţi să le-o asigurăm şi nu putem", a completat Octavian Belu. Problema nu constă în lipsa profesorilor care să vină la Izvorani şi să le predea gimnastelor, ci în remunerarea acestora. Tehnicianul a povestit cum a căutat o soluţie şi la ministrul Nicolae Bănicioiu. "Legea ne permite să le oferim acestor profesori doar o masă pe zi, iar pe ei nu-i interesează să mănînce aici. Ei vor să primească bani în schimbul muncii lor. Am fost la ministrul Bănicioiu şi i-am spus că 25 de lei pe oră ar fi suficient. Un profesor s-ar alege în plus pe lună cu 500, maximum 700 de lei, ceea ce ar fi mulţumitor. dar ministrul mi-a explicat că legea nu ne lasă. Şi ce facem atunci!?", a izbucnit Belu.

Aceeaşi problemă se regăseşte la lot şi în plan medical. "Avem 24 de gimnaste şi nici un doctor sau asistent medical lîngă ele. Singurii care vin aici sînt doi kinetoterapeuţi, dar ei nu pot recomanda nici măcar o pastilă. Dacă se întîmplă ceva, Doamne fereşte!, la antrenamente trebuie să aşteptăm pînă vine SMURD-ul aici, în cîmp...", a spus Bitang.

Sala din Bucureşti
Şi discuţia ajunge în acelaşi punct ca în urmă cu şase luni. Asigurarea unei săli de pregătire în Bucureşti. Un astfel de proiect este demarat, dar s-a împotmolit birocratic. Compania Naţională de Investiţii s-a angajat să ridice în 6 luni o sală pe structură uşoară în baza Clubului Dinamo, dar terenul aparţine Ministerului Afacerilor Interne. "Totul se tergiversează, iar noi nu mai rezistăm mult!", a încheiat Mariana Bitang.

S-a întors Chelaru
Componenta echipei României la JO Londra, care a cucerit medalie de bronz, Diana Chelaru a revenit la lotul de la Izvorani după ce în noiembrie 2012 a fost trimisă de antrenori să se pregătească la club. Pe lîngă cele 20 de junioare, Belu şi Bitang continuă să le pregătească pe Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mares870
mares870  •  03 Martie 2013, 10:04

Foarte bine domnule Bellu si doamna Bitang, de ce nu ati candidat la conducerea COSR ? Nu va intereseaza sportul romanesc ? Ramaneti antrenori, toata viata si lasati pe altii sa conduca sportul romanesc !! La fel marii sportivi olimpici si mondiali ! O sa va ia si rentele olimpice, pentru ca nu are renta nici unul dintre ei !! Sa conduca sportul romanesc smecherii care nu au facut performanta, Dobrescu, Morariu, Tocala, Garba, Capatana si altii !! Nu va mai plangeti !!! Oamenii de sport din federatii o sa fie schimbati de smecheri cu bani ! Atunci o sa fie prea tarziu sa mai schimbati ceva !! Morariu o sa schimbe reguli si legi din sport !!

gabrielaj
gabrielaj  •  02 Martie 2013, 22:26

pt cel mai reprezentativ sport din tara noastra nu sunt bani si pt alte porcarii sunt.toti banii din fotbal fara rezultate concrete de ce nu se investesc in gimnastica?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează