SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE, ORA 15:00, TVR 2

Corespondenţă din Sofia » Căutînd aurul » Echipa României luptă pentru o medalie la Campionatele Europene

Articol de - Publicat sambata, 17 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 17 mai 2014 12:29

În frunte cu Larisa Iordache, care va evolua ultima la fiecare aparat, gimnastele noastre se vor înfrunta cu surprinzătorul team al Marii Britanii şi cu cel al Rusiei.

Campionatele Europene revin la Sofia după aproape jumătate de secol. Singura dată cînd capitala Bulgariei le-a mai găzduit a fost în 1965, atunci cînd cehoslovaca Vera Ceaslavska reuşea să confişte tot aurul pus în joc, individual compus şi cele patru aparate.

De asemenea, încă era vremea Larisei Latînina, care a smuls patru medalii de argint şi una de bronz. Zilele acestea, gimnastica e din nou prezentă la Sofia, dar într-o altă sală, încă foarte nouă, mult mai mare şi mai impunătoare.

Iar astăzi, de la ora 15:00, în Arena Armeeţ, se va desfăşura finala pe echipe a campionatelor continentale, una în care România e printre favorite. Ca de obicei. Calificările de joi au scos la iveală un lider temporar un pic surprinzător, Marea Britanie, cu Downie, Tunney, Whelan, Harrold şi Fragapane.

Echipa noastră, cu Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Alina Stănilă şi Silvia Zarzu, a încheiat calificările pe poziţia a doua, la 1,017 puncte de britanice şi înaintea Rusiei cu 0,509 puncte.

De la zero
Finala va avea însă altă desfăşurare, totul se va şterge şi se va porni de la zero. Larisa şi colegele ei vor fi în prima rotaţie la sărituri, împărţind de fiecare dată aparatul cu Italia, apoi vor urma cursul clasic, cu paralele, bîrnă şi finalul la sol. Rusoaicele vor porni cu paralelele, iar britanicele cu bîrna, cel mai slab aparat al lor în calificări.

"A fost primul concurs", a spus Bulimar pentru site-ul FRG, referindu-se la competiţia de joi. "Normal că încă nu am dat tot ce putem. Normal că nu sîntem tocmai mulţumite, ne dorim mai mult şi sperăm să fie mai bine. Sîmbătă va avea loc un cu totul alt concurs şi vom lua totul de la capăt, fiecare va încerca să-şi facă treaba cît mai bine şi nimeni nu se va mai gîndi dacă e favorită sau nu", a încheiat ea.

Sală cu victorie românească
Arena care găzduieşte campionatele, Armeeţ, are o capacitate de 13.500 de locuri pentru gimnastică, aceasta crescînd însă pînă la 15.000 în cazul concertelor. A fost inaugurată în iulie 2011, după ce construcţia începuse în iulie 2009.

Primul eveniment major găzduit a fost un concert al lui Jean Michel Jarre, pe 9 octombrie 2011, urmat de altele similare cu Sade, Tom Jones, apoi Julio Iglesias, Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers, Jennifer Lopez, Jamiroquai sau Scorpions.

Este, de asemenea, sala în care anul trecut, în noiembrie, triumfa Simona Halep, cucerind titlul pus în joc la Tournament of Champions, după o finală cu Samantha Stosur.

Argint la junioare
Laura Jurcă a cucerit, ieri, medalia de argint, în finala de la individual-compus în cadrul Campionatelor Europene de la Sofia. Românca a obţinut cea mai mare notă la sărituri (14,733), iar cea mai mică la paralele (12,933). La punctajul total de 55,698 puncte, Jurcă a mai adăugat un 14,066 la bîrnă şi 13,966 la sol.

Medalia de aur a revenit rusoaicei Angelina Melnikova (57,107 puncte), iar cea de bronz Elissei Downie din Marea Britanie (55,332). A doua româncă de la individual-compus, Andreea Iridon s-a clasat pe locul 6.

În finalele pe aparate ale junioarelor, Laura Jurcă s-a calificat la sărituri şi sol, Andreea Iridon la Bîrnă şi sol, iar Andra Butuc la bîrnă.

"Este un concurs mare şi pentru mine, şi pentru ele. Am şi eu emoţii, au şi ele... Sperăm ca la finala pe echipe să ne concentrăm cît putem mai bine şi să facem totul frumos, aşa cum ştim noi" (Larisa Iordache)

Ordinea de concurs de azi

Prima rotaţie, ora 15:00
România - sărituri
Alina Stănilă, Silvia Zarzu, Larisa Iordache
Rusia - paralele
Marea Britanie - bîrnă

A doua rotaţie, ora 15:25
România - paralele
Alina Stănilă, Diana Bulimar, Larisa Iordache
Rusia - bîrnă
Marea Britanie - sol

A treia rotaţie, ora 15:50
România - bîrnă
Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Larisa Iordache
Rusia - sol
Marea Britanie - sărituri

A patra rotaţie, ora
România - sol
Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Larisa Iordache
Rusia - sărituri
Marea Britanie - paralele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
gabrielaj
gabrielaj  •  17 Mai 2014, 16:47

DAAAAAAAAAAA SUNTEM CAMPIOANELE EUROPEI BRAVO FETELE SI ANTRENORILOR.

gabrielaj
gabrielaj  •  17 Mai 2014, 14:52

unde se poate vedea online?

solomon_i
solomon_i  •  17 Mai 2014, 14:00

Succes fetelor suntem alaturi de voi !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează