SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE GIMNASTICĂ

De la capăt » România a ocupat locul 4 în finala pe echipe a CM, dar greul abia începe!

Articol de , - Publicat vineri, 22 octombrie 2010 00:00

Mariana Bitang spune că se va intra într-un altfel de program de antrenament pentru ca exerciţiile să crească în dificultate.

Echipa feminină a României a cucerit de-a lungul istoriei şapte titluri mondiale. Dar totul este istorie acum. Miercuri, la Rotterdam, noua echipă a României a ocupat locul al patrulea. Un loc care reflectă noile realităţi ale gimnasticii: dificultatea exerciţiilor primează, nu acurateţea execuţiei. Campioana mondială de la Rotterdam, Rusia, deşi a ratat de două ori la paralele şi a avut note la execuţie sub opt, a luat medaliile de aur. România a avut constanţă în execuţii, lăsînd pe ici, pe colo zecimi, dar n-a ratat şi totuşi s-a văzut în afara podiumului mondial.

E o realitate la care antrenorii coordonatori ai lotului olimpic încearcă să se adaptaze, încercînd ca pînă la Campionatele Mondiale din 2011, notele care reflectă dificultatea să crească. "Noi, în acest moment, nu pierdem la execuţie, ci la notele de dificultate. Teoretic, este posibil ca într-un an de zile să reuşim să fim din nou în lupta pentru medalii, dar depinde şi de gimnaste să răspundă noilor cerinţe. O să intrăm într-un program mai strict de pregătire, se vor schimba şi antrenamentele. Noi sîntem doar o parte a ecuaţiei, de ele depinde să reuşim", a spus Mariana Bitang.

Fetele care au concurat în finala pe echipe sînt şi ele conştiente de acest lucru. "În continuare rămîne problema dificultăţii, va trebui să învăţăm din experienţa asta. Urmează o perioadă grea, depinde şi de fiecare gimnastă. Sper să fie altfel la anul. Acest concurs s-a terminat, dar încep altele', a spus Ana Porgras pentru Agerpres. Medaliata cu bronz de la CM 2009 a fost gimnasta care a avut cele mai mari note la dificultate, 6,5 la bîrnă şi 6,200 la paralele. Deşi abia coborîse de pe podiumul de concurs, Diana Chelaru a vorbit şi ea despre acelaşi lucru: că e nevoie să muncească din ce în ce mai mult, obiectivul fiind, bîneînţeles, Jocurile Olimpice de la Londra.

Sandra e bine
Deşi după concursul pe echipe Sandra Izbaşa a purtat o pungă de gheaţă pe picior, totul este în regulă cu ea. Pe blogurile de gimnastică a apărut informaţia că Sandra e accidentată, lucru ce a fost infirmat de Mariana Bitang. "Sandra e bine, s-a comportat normal la antrenamentul de joi dimineaţă". Campioana olimpică din 2008 va participa în finala de la sol de duminică, acolo unde s-a calificat de pe locul al treilea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează