SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Ghinion după ghinion » Larisa Iordache are din nou dureri la picior, dar strînge din dinţi pentru Mondialele de peste 3 săptămîni

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2013 22:10

Campioana europeană de la sol din primăvară a trecut printr-o perioadă mai grea, cu dureri, şi abia de o săptămînă lucrează pe aparate. La Jocurile Olimpice de la Londra, ea nu a putut evolua la capacitate maximă din cauza unei probleme la picior.

Larisa Iordache a strîns patru medalii la Campionatele Europene din aprilie, de la Moscova. Forma sa şi potenţialul tindeau spre maximum. Nu a avut prea mult timp să se bucure de reuşitele ei pentru că în gimnastică orice zi în afara sălii se simte.

A trecut din nou la treabă, dar durerile au început să o chinuie, nu s-a putut antrena. Cu doar cîteva săptămîni înainte de Mondiale pe Larisa a lovit-o din nou ghinionul.

"Cînd eşti în pasa respectivă te simţi ghinionistă, dar apoi trece şi începi să te simţi altfel", a spus Larisa. Întoarsă pe toate aparatele de abia o săptămînă şi cu multe vizite pe la spitale, cu infiltraţii, ea a reuşit să concureze la Campionatele Naţionale care au avut loc în week-end la Bucureşti. Sîmbătă la patru aparate, iar ieri la trei.

Bîrna, aparatul forte
Cea mai mare notă a obţinut-o, ieri, la bîrnă, 15, 675, un aparat atît de drag ei. "A fost o evoluţie bunicică. E loc şi de mai bine şi sper să-mi pun la punct toate elementele pînă la Mondiale", a spus ea.

Exerciţiul la bîrnă a fost ultimul din concurs pentru ea şi după ce s-a dat jos de pe podium a sărit în braţele Marianei Bitang, apoi i-a luat la rînd pe Anca Grigoraş şi pe Lucian Sandu. O mică eliberare pentru o fată ambiţioasă, care uneori ascunde durerea.

A simţit aşa ceva în cele două zile de concurs? Cîteva secunde de pauză. Ochii se umezesc doar un pic. "Au mai fost!". Pe lîngă sol, ea s-a mai impus şi la paralele, urcînd pe treapta a doua şi la sol.

Au mai rămas trei săptămîni pînă la Campionatele Mondiale de la Anvers, acolo unde România va fi reprezentată de doar două gimnaste, Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa.

Diana Bulimar a fost operată vineri la un genunchi şi are nevoie de repaus de şase săptămîni. La Mondialele de după Jocurile Olimpice sînt doar concursuri individuale, pe aparate şi individual compus.

8 medalii a cucerit Larisa Iordache în cariera sa, dintre care şapte la Europene şi una la Jocurile Olimpice, cu echipa în 2012

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează