SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

În frunte » Echipa feminină a României a încheiat calificările Campionatului European pe primul loc

Larisa Iordache, mezina lotului, a fost surpriza plăcută a României // Foto: Intact
Larisa Iordache, mezina lotului, a fost surpriza plăcută a României // Foto: Intact

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 10 mai 2012 21:57

Finala pe echipe are loc mîine, de la ora 15:00 (în direct la TVR2). Cea mai mare notă a fost obţinută ieri de Larisa Iordache, 15,733 la bîrnă.

Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Haidu au deschis ieri ediţia din acest an a Campionatelor Europene. În sala de la Bruxelles româncele au fost sigure, au evoluat cu emoţii ţinute în frîu şi cu multă dorinţă. În costume negre cu roz, fetele antrenate de Mariana Bitang şi Octavian Belu şi-au prezentat exerciţiile. Exerciţii care le-au dus pe primul loc în calificări, înaintea Rusiei cu aproape cinci puncte. România a adunat 177,472, în timp ce rusoaicele 172,562.

Gimnastele din România au început concursul la paralele, au continuat cu bîrna, cu solul şi au încheiat cu săriturile.Cel mai bun total a fost obţinut la bîrnă, 46,266. Fetele care au pus puncte la această sumă au fost Larisa Iordache (15,733), Cătălina Ponor (15,633) şi Diana Bulimar (14,900). Nota de la bîrnă a Larisei, debutantă la o competiţie importantă de senioare, a fost cea mai mare din tot concursul pentru România. Dublă campioană europeană în 2011, Sandra Izbaşa a concurat doar la sărituri, unde cu un 15,100 a ridicat punctajul echipei.

În finala pe echipe de mîine, care începe la ora 15:00, se porneşte de la zero, notele din calificări nemaicontînd. Ultima oară cînd echipa feminină termina calificările pe locul 1 la un Campionat Euopean ajungea să cîştige medaliile de aur. Se întîmpla în 2008, an olimpic. În 2010, ultima oară cînd a fost întrecere pe echipe la CE, gimnastele românce au luat bronzul.

Fete în toate finalele pe aparate
Tot în urma concursului de calificări de ieri s-au stabilit şi gimnastele care vor evolua în finalele pe aparate de duminică (15:00, în direct TVR 2). România va avea reprezentante în toate finalele. Larisa Iordache va evolua în cele mai multe, trei: la sol,  la bîrnă şi la paralele. Tripla campioana olimpică de la Atena, Cătălina Ponor va evolua la sol şi la bîrnă, iar campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa va fi prezentă în finala de la sărituri.

483386-gimnastica-caseta.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  11 Mai 2012, 03:58

ce ma bucur pt ele la cat muncesc sa speram in aur pe ehipe ,ar fi superb.bravo tuturor gimnastelor si antrenorilor .HAI ROMANIA.!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează