SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  MĂRTURII

#metoo » Mărturie cutremurătoare a gimnastei McKayla Maroney, medaliată la JO: "Am fost molestată de doctorul echipei de la 13 ani până când m-am retras! Mi-a dat o pastilă să dorm în avion și m-am trezit cu el în cameră. Îmi dădea «tratamentul». Am crezut că mor"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 11:35

În ultimele zile, sub hashtag-ul #metoo, tot mai multe femei au vorbit despre momentele în care au fost hărțuite sau molestate de bărbați. 

Pe rețelele sociale sunt povestite momentele teribile prin care au trecut, iar fosta gimnastă McKayla Maroney, 21 de ani, a dezvăluit că și ea a avut parte de o astfel de dramă.

"Cuvintele tuturor din ultimele zile au fost o inspirație pentru mine. Știu că e greu să vorbești în public despre ceva așa oribil și personal, pentru că mi s-a întâmplat și mie.

Lumea trebuie să știe că nu se întâmplă doar la Hollywood. Se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziție de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile și dezgustătoare.

Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa națională, în Texas, și nu s-a terminat până când am renunțat la sport. Părea că sunt sub amenințare oricând omul aceasta avea o șansă. S-a întâmplat și la Londra, chiar înainte ca eu și echipa mea să câștigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar și înainte ca eu să câștig medalia de argint.

Pentru mine, cea mai înfricoșătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua și toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl știu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind «tratament». Am crezut că în acea noapte voi muri.

Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie și speranță oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă și dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, și îmi spuneam că într-o zi voi fi și eu acolo, purtând roșu, alb și albastru și concurând pentru țara mea. Am reușit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc.

Lucrurile trebuie să se schimbe... dar cum începem? Nu sunt un expert, dar iată gândurile mele.

Unu: Vorbind și conștientizând lumea despre abuzurile care se petrec
Doi: Oamenii, instituțiile, organizațiile și cei care au poziții de putere, trebuie să răspundă pentru acțiunile deplasate și pentru comportamentul lor
Trei: Educare și prevenire, cu orice cost
Patru: Să avem zero toleranță pentru cei care fac abuzuri și pentru cei care îi protejează.

Este posibil să stopăm acest tip de abuz? Este posibil ca supreviețuitorii să vorbească fără să își pună cariera și visurile în pericol? Sper. Tăcerea noastră le-a dat persoanelor greșite putere pentru prea mult timp. E timpul să ne luăm puterea înapoi. Și niciodată nu e prea târziu ca să vorbim", a scris McKayla pe Twitter.

Cine este Larry Nassar

Trei foste gimnaste americane și alte 80 de paciente l-au acuzat pe Nassar, 53 de ani, de abuz. În iulie a pledat vinovat de abuz sexual asupra minorilor și așteaptă procesul. Potrivit FBI, le zicea victimelor că, pentru a trata durerile de spate, trebuie să fie penetrate cu degetele. Mai mult, în calculatorul lui s-au găsit zeci de mii de poze porno cu minori, potrivit nydailynews.com.

doctor sexual abuse

Save

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (47)
moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  19 Octombrie 2017, 20:15

Pfuuuu !!!!

10204061186185275
Mason Dan Pintican  •  19 Octombrie 2017, 15:18

CEEA CE S-A INTIMPLAT E IN MARE PARTE DIN VINA EI....TREBUIA SA ISI ANUNTE PARINTII DUPA PRIMA ATINGERE NEFIREASCA....

gabisp
gabisp  •  19 Octombrie 2017, 15:16

E plina lumea de obsedati sexuali...La Holywood a inceput sa paleasca lumina ce stralucea an de an mai tare...Acolo totul era magnific, fastuos, luminos, feeric, nimic nu era murdar, nimic nu era intunecat. Gunoiul stans sub pres in decursul anilor iese pe afara si nu mai poate fi ascuns. In sfarsit...!!!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează