SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SPECIAL

Nadia n-o să apară în Playboy: "Cine ar vrea să mă vadă goală?"

Nadia Comăneci, siluetă de invidiat la 50 de ani
Nadia Comăneci, siluetă de invidiat la 50 de ani

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 02:01

Asta spune Nadia Comăneci în Bild cînd e întrebată dacă a fost vreodată abordată de vreo revistă gen Playboy Cea mai faimoasă gimnastă din istorie, care a împlinit 50 de ani luna trecută, povesteşte că se menţine în formă şi datorită energiei fiului ei, Dylan Paul, de 5 ani.

Au trecut 35 de ani de la Olimpiada canadiană, acolo unde Nadia a intrat direct în istoria gimnasticii, fără cereri preliminare. Chiar şi după atîta vreme, legendarei sportive i se pun aceleaşi întrebări, oamenii vor să afle acele lucruri care încă par misterioase, nelămurite, greu de crezut. Interviul din Bild, apărut în ediţia de duminică, începe tocmai cu întrebarea de ce nu zîmbea în timpul competiţiilor, iar răspunsul este cel pe care Nadia pare că nu a obosit a-l oferi: "Asta nu e în întregime adevărat! Poate că nu zîmbeam în timpul exerciţiilor, dar există înregistrări care arată că o făceam între execuţii. Şi pe podium, bineînţeles".

Scrisori de dragoste
Se regăseşte şi tema vieţii în comunism, momentul fugii dintr-o Românie aflată pe punctul de a exploda, dar şi chestiunea presupusei legături cu fiul dictatorului. "Nu este adevărat", răspunde azi Nadia. "Nu înţeleg de ce lumea îşi mai bate capul cu aşa ceva". Povesteşte însă că a primit mii de scrisori, uneori cîte 300 pe zi, între care se aflau şi epistole de dragoste. "N-am răspuns nici uneia dintre acestea din motive de cenzură. Chiar şi acum mă întîlnesc cu persoane care îmi spun că mi-au scris la un moment dat!", se miră fosta gimnastă.

Întrebarea cea mai surprinzătoare e probabil aceasta: "Ai fost abordată vreodată de Playboy sau altă revistă pentru a poza nud?". Răspunsul e prompt. "De Time. Am spus nu. Acum mă uit la acele fotografii ale diverşilor sportivi mari şi mă gîndesc: «Dacă sînt de bun gust şi aduc bani pentru scopuri caritabile, de ce nu?». Dar eu nu vreau să fac asta. Cine ar vrea să mă vadă pe mine goală?". Reporterul german insistă, spunîndu-i că arată foarte bine. "Asta pentru că soţul meu şi cu mine avem o academie de gimnastică în Oklahoma. În plus, acasă, fiul nostru, Dylan Paul, ne ţine mereu în mişcare. Are cinci ani".

Medaliile în seif
Încă un aspect uşor inedit. E întrebată dacă, atunci cînd se trezeşte dimineaţa, are diverse dureri, cum se întîmplă cu alţi foşti sportivi. "Sînt mai mereu un pic crispată, atîta tot. Din fericire, nu am avut mari accidentări în cariera mea. Doar o entorsă la gleznă înainte de retragere, în 1984. Abia mult mai tîrziu, în anii '90, mi-am rupt un ligament în timpul unei demonstraţii. Atunci a fost rău, a trebuit să învăţ din nou să merg".

Nadia încheie povestind că ia masa din cînd în cînd cu fosta ei rivală, Nelli Kim. "Ne înţelegem foarte bine". Că îşi ţine medaliile acasă, într-un seif. "Le scot foarte rar, nu le port, nu mă fotografiez cu ele. Mi se pare ieftin". Vrem mereu să aflăm aceleaşi lucruri despre Nadia. Şi mereu aflăm altele noi.

"În România oamenii mă opresc pe stradă. Vor un autograf, vor să mă atingă. Dar o fac la modul frumos, cu afecţiune" (Nadia Comăneci)

5 titluri olimpice, 2 mondial şi 9 europene a cucerit Nadia în cariera sa sportivă

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
theo_s
theo_s  •  19 Decembrie 2011, 12:09

Lb. germana e grea; cine stie care o fi fost intrebarea - hai sa zicem ca in anii 70 era prea mica, (desi in '79 ar fi fost deja legal posibil :)), dar in anii 80, cine sa vrea s-o vada goala? Ha! Orice barbat normal de pe pamant! Arata senzational!

porumboiul
porumboiul  •  19 Decembrie 2011, 11:14

o romanca adevarata 100% si cu scaun la cap!

odd_cristian
odd_cristian  •  19 Decembrie 2011, 05:40

Un articol numai bun sa mai vindece misoginismul in floare de pe forumurile porno-click'ului atat de promovat pe GSP, dar si multe alte methene mai vechi specific romanesti, ca lipsa respectului de sine, goana nebuna dupa bani 'ieftini' si cate altele. "În România oamenii mă opresc pe stradă. Vor un autograf, vor să mă atingă. Dar o fac la modul frumos, cu afecţiune" Ehe, frumos zis si imi place sa cred ca e si adevarat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează