SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  UNIUNEA SOVIETICĂ

Peste dopaj. O relatare terifiantă despre atrocitățile comise de ruși la Jocurile Olimpice: "Oriunde le-ar spune violuri"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 19:10

Într-un articol care tratează corupția din istoria sportului profesionist, Brian Oliver, unul dintre jurnaliștii de la The Guardian, dezvăluie o întîmplare terifiantă petrecută cu gimnastele Uniunii Sovietice. 

Totul are loc în 1968, atunci cînd Uniunea Sovietică înăbușă în sînge Primăvara de la Praga, revoluția anti-comunistă din capitala de atunci a răposatului stat Cehoslovacia.

Invazia militară a Kremlinului, soldatată cu sute de morți și răniți, trebuia dublată de un susținut avînt comunist pe plan sportiv.

Bineînțeles, Uniunea Sovietică trebuia să își strivească adversarul din interior în orice domeniu. Acțiunea militară a avut loc în august, iar Jocurile Olimpice din Mexico City se disputau la doar două luni distanță, în octombrie, așa că toată delegația sovietică a intrat în pregătiri.

Cea mai bună gimnastă din lume, scriu cei de la The Guardian, era cehoslovaca Vera Caslavska. Pentru a o învinge, Uniunea Sovietică avea nevoie de orice avantaj posibil. Doctorii ruși au descoperit că femeile gravide puteau să obțină un plus în putere musculară și în capacitate pulmonară, pentru că produceau mai multe globule roșii.

Așa că toate gimnastele, două dintre ele avînd o vîrstă de 15 ani, au fost forțate să devină gravide înainte de Olimpiadă. Cele care nu aveau soț sau prieten, au fost forțate să întrețină relații sexuale cu un antrenor. Oricine refuza era exclus din echipă!

La 10 săptămîni după ce au fost lăsate gravide, toate gimnastele au făcut avort. Ținta a fost atinsă. URSS a cîștigat medalia de aur cu o fracțiune de punct, iar Cehoslovacia a fost a doua. "În orice altă țară, asta ar fi fost catalogat drept viol", a dezvăluit un antrenor sovietic la 25 de ani după întîmplarea oribilă.

108morți a lăsat în urmă invazia Uniunii Sovietice, alături de alte țări din Pactul de la Varșovia, în Praga

Sportivii ruși suspendați din toate competițiile din cauza acuzațiilor de dopaj

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a decis să suspende temporar Rusia din toate competițiile internaționale, inclusiv de la Jocurile Olimpice din 2016, din cauza acuzațiilor de dopaj. Detalii AICI.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
922067644553164
Oscar Schindler  •  17 Noiembrie 2015, 15:08

Cum dracul puteti minti de dragul retingului sau de amorul artei.Povesti inventate de oameni inconstienti ce mizeaza pe inconstienta tinerilor,a nestiutorilor si indolentilor. Nu tin cu rusii dar parca vad un film romanesc vechi si prost in care romanii erau cei mai destepti,viteji si drepti iar turcii sau nemtii,dupa caz erau cei mai rai, prosti,fraieri si fara cap. In invazia Cehoslovaciei au fost 108 morti printre care si eroul student Jan Palach ce si-a dat foc in centru Pragai in semn de protest fata de invazie si multi accidentati de masinile rusilor beti. Falsificati tot,indobitocitii pe tineri,semanati ura artificiala

896311230454470
Adrian Dinu  •  17 Noiembrie 2015, 11:01

Rusii se dopeaza , ok. Dar americanii ce masa iau inainte de competitii : shaorma cu ceapa ? Ce penali , sugative de reporteri. Toti atletii de "mare" performanta se dopeaza la greu , cu acceptul medicului evreu de garda ... Mai bine cascati ochii inainte sa puneti ceva pe site , ca se vede de la o posta cata prostie e in presa romaneasca dupa 89 !!!

decuadi
decuadi  •  17 Noiembrie 2015, 10:54

biancorossi.... acest valah copy/paste-ist din tabara dinamopista....

Vezi toate comentariile (37)
Comentează