SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DOPAJ

Pozitiv la Meldonium » Încă un sportiv important din Rusia a picat testul anti-doping. Scandal și în Marea Britanie

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2016 00:00

Gimnastul Nikolai Kuksenkov, component important al echipei Rusiei, a fost depistat pozitiv la Meldonium la o zi după ce a câștigat titlul național la individual compus. El a fost testat pe 15 martie.

Valentina Rodionenko, antrenoarea lotului masculin, a spus că echipa masculină nu mai folosea acest medicament din luna august 2015. Kuksenkov, 26 de ani, a reprezentat Ucraina la JO de la Londra, dar după a optat pentru Rusia.

Gimnastul se adaugă pe o listă lungă de sportivi ruși care au testat poztiv la acest medicament, printre care și Maria Sarapova, Ekaterina Bobrova, patinatoare, și Semion Elistratov, patinator viteză.

Scandal în Marea Britanie

The Times continuă seria dezvăluirilor despre dopingul în sport. Ieri, în ediția de duminică, prima pagină a fost ocupată de doctorul Mark Bonar, care spune că a prescris pentru 150 de sportivi britanici medicamente care au ajutat la îmbunătățirea performanței.

Printre ei fotbaliști de la Arsenal, Chelsea și Leicester, boxeri, cicliști de Turul Franței și jucători de tenis. Mărturisirile doctorului au fost obținute de jurnaliști sub acoperire, care au ținut să sublinieze că alte dovezi decât spusele doctorului nu există.

Printre substanțele prescrise se află EPO, hormoni de creștere și steroizi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Aprilie 2016, 12:55

O gasca de medici platiti regeste se ocupa cu matrapazlacurile astea modificand clasamente si distrugand cariere ale unor sportivi care muncesc, trudesc la modul onest. Execrabil!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează