SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SUSPENDARE

Şpagă: 150 de euro » Dan Grecu şi Mircea Apolzan, suspendaţi de FIG fiindcă au favorizat darea de mită

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 noiembrie 2013 21:16

Arbitrii români nu mai au voie să jurizeze în competiţiile internaţionale după ce Dragoş Bîrzu a oferit bani unui membru din comisia de examinare


Arbitrii Dan Grecu şi Mircea Apolzan au fost suspendaţi din competiţiile internaţionale, timp de şase, respectiv 12 luni, conform comunicatului de la sfîrşitul săptămînii trecute al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. La atît se rezumă comunicatul FIG.

Ce s-a întîmplat, de fapt? 20 de arbitri români au susţinut în februarie 2013 la Bucureşti un curs de evaluare. "Unul dintre aceştia, Dragoş Bîrzu, s-a crezut mai şmecher şi a luat-o pe drumul mai scurt, oferindu-i suma de 150 de euro unui membru din Comisia de Examinare, ungurului Istvan Karacsony, care a băgat plicul în buzunar", a declarat pentru Gazetă o sursă apropiată FRG. Conform acesteia, intermedierea a fost făcută de Dan Grecu şi Mircea Apolzan, vicepreşedintele şi, respectiv, secretarul general al FRG.

"Manevra a fost văzută de un alt examinator, care a raportat imediat incidentul la superiorii săi. Bîrzu şi Karacsony au fost suspendaţi de FIG încă din luna august. După extinderea cercetărilor, Comisia de Disciplină a federaţiei internaţionale i-a sancţionat acum şi pe Grecu şi Apolzan. Cei doi sînt acuzaţi de favorizarea compatriotului lor Dragoş Bîrzu. "Cursul de la Bucureşti a fost anulat, ceea ce înseamnă că şi restul de arbitri români sînt ca şi suspendaţi pentru că nu au brevetul reînnoit! Ei trebuie să participe la un nou program de evaluare, care nu se ştie nici acum cînd va fi", a mai spus sursa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
wardog
wardog  •  19 Noiembrie 2013, 11:59
Postat de vladutz13 pe 19 Noiembrie 2013, 09:55

Ok, ala a dat mita, cum au dovedit ca ar fi fost implicati sefii??? Ba nene, esti vinovat pana la proba contrarie!!! Ce, suntem prostii lor? suntem totusi o forta in gimnastica, daca nu au dovezi clare, cum isi permit???

Suntem o forta MULT mai mare in domeniul spagii. Tu chiar crezi ca n-au avut aia dovezi?

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  19 Noiembrie 2013, 11:48
Postat de paulsab pe 19 Noiembrie 2013, 09:37

Tipic romanesc !?

Tipic unguresc...

anton31
anton31  •  19 Noiembrie 2013, 10:25

Inca o Rusine pe plan International ! Nu este prima, nici ultima. Important este ca se incearca sa se faca Justitie. Curaj pentru cei care continua sa munceasca in mod cinstit !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează