SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Sperietură » Sandra Izbaşa a ratat ieri aterizarea la paralele şi le-a dat emoţii antrenorilor

Unul din aparate pe care nu le iubeşte, paralelele, i-au dat Sandrei Izbaşa bătăi de cap // Foto: Cristi Preda
Unul din aparate pe care nu le iubeşte, paralelele, i-au dat Sandrei Izbaşa bătăi de cap // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 21:06

Campioana olimpică de la Beijing are o contuzie la ligamente şi va mai efectua azi un control medical pentru a fi sigură că totul e în regulă.

Sandra Izbaşa ştie ce e o accidentare gravă. În 2009, la un antrenament, la sol, a reuşit să evite un dezastru. Şi-a protejat gîtul şi coloana, dar nu a scăpat de o ruptură la tendonul lui Ahile. "Durerea psihică a fost mai mare decît cea fizică. Frica există mereu, nu-mi dă pace. O asemenea accidentare nu are cum să nu lase sechele", spunea de curînd campioana olimpică de la Beijing. La acea accidentare s-a gîndit probabil Sandra atunci cînd a ratat aterizarea după un exerciţiu la paralele, ieri, la antrenamentul de dimineaţă de la Izvorani. Durerea din genunchi şi traumele anterioare o îndrumau spre acest drum. "A scăpat bara şi n-a mai aterizat pe picioare", explică momentul Mariana Bitang.

Probleme anterioare
Au mers la spital, la primul consult doctorul Filipescu a liniştit-o pe Sandra: nimic grav, RMN-ul la care a fost supusă întărind spusele medicului. "E o contuzie la nivelul inserţiei ligamentelor", a completat Mariana Bitang. Sandra va mai merge la un control şi azi să vadă ce paşi are de făcut pentru recuperare. Va trebui să stea cîteva zile pentru ca edemul de la genunchiul stîng să se reducă.

Sandra, dublă campioană europeană în 2011, a ratat participarea la Campionatele Mondiale de anul trecut din cauza unor probleme la picioare, ea fiind operată de două ori la finalul anului la tendonul piciorului stîng şi la gamba piciorului drept. Ce s-a întîmplat ieri a fost o mică sperietură, participarea la Jocurile Olimpice nefiind pusă în pericol.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  24 Februarie 2012, 23:03

sa te faci bine sandrutza ca te iubim mult, prea multe bucurii ne aduceti in gimnastica unde suntem mai mereu in top datorita unor sportive muncitoare ca tine.

steaua.libera
steaua.libera  •  24 Februarie 2012, 04:45

Dupa ce ca performeaza, mai sunt si frumoase :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează